StoryEditorOCM
Splitdužan i državi

Promućurni Splićanin muljao s porezima, tramakavao oko automobila, ali su ga uhvatili. Policija objavila detalje

Piše split sd
31. svibnja 2023. - 11:12

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta postupajući u suradnji s djelatnicima Porezne uprave, Područnog ureda Split, proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, odgovornom osobom trgovačkog društva.

Sumnjiči se da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog poslovanja na način da je, s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi za sebe, imovinu društva za koje je utvrđeno neplaćanje poreza prodao drugom društvu u svom vlasništvu a da nije izvršeno plaćanje prvom društvu.

Prodana imovina društva sastojala se od 15 motornih vozila. Potom je većinu tih vozila prodao trećim osobama i time ostvario imovinsku korist u iznosu većem od 140 tisuća eura.

Nadalje, neistinitim iskazivanjem prava na odbitak poreza u svrhu umanjenja porezne obveze drugog trgovačkog društva (koje je kupilo vozila) oštetio je proračun RH u iznosu od 28 596 eura. U vezi počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 20:03