StoryEditorOCM
SplitGENIJALCI

Prirodoslovci ponovo briljiraju! Čak 23 učenika nagrađena za sjajne rezultate, ravnateljica puca od ponosa...

Piše Mia Uzinić
25. svibnja 2024. - 12:39

U Prirodoslovnoj školi Split tradicija se nastavlja! Na prigodnoj svečanosti dodijeljena su priznanja učenicima koji su sudjelovali u ovogodišnjim državnim natjecanjima i smotrama.

image

Ravnateljica Marija Pustak s nagrađenim učenicima

Privatni Album/

Na početku svečanosti učenicima i mentorima na ostvarenim je rezultatima čestitala ravnateljica Marija Pustak i istaknula da su izvrsno predstavljali školu diljem zemlje i tako doprinijeli njezinu ugledu i prepoznatljivosti. Ponosna je na znanje i vještine koje su pokazali učenici, ali i na predani rad nastavnika koji su ih usmjeravali.

image
Saša Burić/Cropix

Posebno joj je drago što su uspješni u prirodoslovlju, a dokaz je učenica Nina Grubišić koja je državna je prvakinja iz biologije. Iskazali su se i odličnim sportskim rezultatima te jezičnim vještinama i tako pokazali širinu svojih interesa.

image
Saša Burić/Cropix

Svečanost su još ljepšom učinili glazbeni nastupi učenika. Nina Grubišić svirala je violončelo, Lara Jakovina flautu, Nikola Jukić harmoniku, Tomislav Matković i Nina Treselj gitaru čime su dokazali da među prirodoslovcima ima i pravih umjetnika. Školska pedagoginja Hajdi Jelaska Relja okupila je mlade glazbenike i organizirala program dodjele priznanja.

image
Saša Burić/Cropix

Kako se može postati jedan od budućih najboljih i najzanimljivijih učenika, zainteresirani osnovci i njihovi roditelji mogu provjeriti u subotu, 15. lipnja od 10 do 12 sati na Danu otvorenih vrata Prirodoslovne škole Split. Posjetitelje će imati priliku vidjeti moderne laboratorije, opremu i prostorije za nastavu u kojima će učenici demonstrirati svoja znanja i vještine. Bit će predstavljeni i  programi prirodoslovne gimnazije, meteoroloških, kemijskih i prehrambenih tehničara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 08:46