StoryEditorOCM
Splitžena je preneražena

‘Preko parkinga na Rivi vozila sam trudnicu i unuke na katamaran. Nisam ni parkirala, a znate koliko sam platila?!‘

Piše Split SD
7. srpnja 2023. - 08:19

- Pisali ste o ulasku na parkiralište na Zrću i naplati skupog parkinga od sat vremena, a evo kakva je situacija na splitskoj Rivi – započela je naša čitateljica priču o svom razočaravajućem iskustvu:

- Moja nevjesta, koja je u visokom stupnju trudnoće, s dvije djevojčice je u ponedjeljak 3. srpnja bila u proputovanju kroz Split. Vozila sam je na katamaran za Jelsu u 16.30. Budući da sam prethodno, od 11 do 14 sati, bezuspješno za njih pokušavala kupiti karte preko Jadrolinijine aplikacije na mobitelu, nismo imale druge nego smo s automobilom ušle na parking na Rivi da bi trudnica otišla po karte u Turističkoj palači i ostavila sam ih na katamaranu.

image

Ilustracijja

Vladimir Dugandzic/Cropix

- U međuvremenu sam malo zastajkivala jer su na uskom parkingu neki se uparkiravali, neki iskrcavali stvari. Sve u svemu, došla sam do izlaza u 11. minuti i ostala šokirana kad mi je naplaćeno četiri eura. Ljudi moji, to je 30 kuna. Eto kako zarađuje Split parking. Samo se pitam gdje je nestao čovjek? Pa oduvijek bilo nepisano pravilo da možeš ostaviti i skupiti ljude s katamarana, trajekta bez naplate. Jer nisam se parkirala. 

image

Račun

Snimila čitateljica

Upitali smo Split parking koliko se minuta može ostati na parkiralištu na Rivi bez naplate parkinga.

- Dozvoljeno vrijeme zadržavanja na izvan uličnim parkiralištima iznosi 10 minuta. Po isteku predviđene tolerancije naplaćuje se naknada za korištenje parkirališta sukladno važećem cjeniku - kazala je Rina Propadalo, voditeljica odnosa s javnošću Split parkinga.

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 12:53