StoryEditorOCM
Splitnastavak tradicije

Potpisan ugovor: Splićani UNICEF-u darovali 78.000 kuna

Piše Milena Budimir
24. siječnja 2020. - 23:44

Šestu godinu za redom potpisan je sporazum o suradnji Grada Splita i UNICEF-a, a svoj potpis na taj dokument su stavili Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš, Lukša Regjo, direktor “Čistoće” i Tomislav Prljević, zamjenik direktora “Vodovoda i kanalizacije”.

Ovim se nastavlja uspješno partnerstvo kojim i gradske tvrtke i sam Grad Split podržavaju UNICEF-ove programe edukacije odgojitelja u vrtićima, ali i podrške obiteljima u teškim životnim okolnostima, potpore udomiteljima te poboljšanja uvjeta u rodilištima.

U prvih pet godina suradnje s UNICEF-om gradske tvrtke “Stanouprava”, “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća” su sudjelovali tako da su dva puta godišnje uz svoje račune slali i posebnu uplatnicu te je svatko po svojoj želji mogao uplatiti bilo kakav iznos za potrebe rada UNICEF-a.

Doznali smo tako kako je lani 1100 naših sugrađana uplatilo 78 tisuća kuna na taj poseban račun. UNICEF je, pak, Splitu darovao 491 tisuću kuna za projekte rane intervencije, zaštite djece kao i ulaganje u rodilište.

– Cilj nam je nastaviti dosadašnju suradnju kako bi u ovom projektu bili solidarni i ujedinjeni u pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija – kazala je dogradonačelnica Hrgović Tomaš.

– Zahvaljujem i Gradu i gradskim tvrtkama, a posebno svim građanima Splita. U vašem gradu provodimo niz aktivnosti za dobrobit najmlađih sugrađana i njihovih obitelji, s naglaskom na roditelje najmlađe djece, roditelje djece s teškoćama u razvoju, udomitelje i socijalno ugrožene obitelji te nam je iznimno drago što ćemo to moći nastaviti i u budućnosti – rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku posljednjih sedam mjeseci, kojoj je ovo bio prvi posjet našem gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 13:17