StoryEditorOCM
SplitZIMSKI SAN

Pogledajte nesvakidašnje prizore s najpoznatije splitske plaže, sve od danas izgleda skroz drugačije...Doznali smo kako će se nadalje koristiti kultni prostor

Piše Split SD
5. prosinca 2022. - 22:49

Dogodilo se i to – danas je bilo prvo jutro nakon dva desetljeća da kafić “Žbirac” na Bačvicama posjetiteljima nije otvorio svoja vrata. Stavljen je ključ u bravu, naš kolega Božidar Vukičević snimio je nesvakidašnje prizore pješčanog dijela plaže i praznog objekta.

image

Božidar Vukičević/Cropix

Božidar Vukičević/Cropix

Problemi za kultni splitski kafić počeli su kada je tvrtka “Bačvice plaža” izgubila koncesiju nad upravljanjem plažom Bačvice za što je odluka donesena 14. srpnja 2020. godine.

Na tu odluku se tvrtka “Bačvice plaža” žalila, ali je 17. rujna 2021. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, odbacilo kao neosnovanu.

Nakon što je prošao zakonski rok od 90 dana, 1. veljače ove godine preuzet je objekt bez predstavnika spomenute tvrtke uz sudjelovanje predstavnika Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

image

Božidar Vukičević/Cropix

Božidar Vukičević/Cropix

Kako Splićanima omiljeni kafić nije dobio uporabnu dozvolu, jer je na tome mjestu upisan bio tek javni zahod prenamijenjen u kafić, Županija mu nije mogla dodijeliti koncesiju.

image

Božidar Vukičević/Cropix

Božidar Vukičević/Cropix

Vlasnik “Žbirca” Ante Akrap nada se kako će se kroz Plan upravljanja pomorskim dobrom početkom iduće godine omogućiti postavljanje modula za koji Grad može izdati koncesiju pa da kafić ponovo oživi.

Do tada, gostima će, kaže, makar vikendom biti osigurano ono što “Žbirac” na papiru zaista jest – toalet!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 09:45