StoryEditorOCM
SplitZA SLOMIT KIČMU

Pogledajte na što sliče skale koje vode u ambulante Sućidar i Mertojak! Svaka je slomljena, pa kako će stariji svit do doktora? Šef županijskog Doma zdravlja ima poruku za pacijente

Piše Milena Budimir
12. srpnja 2022. - 14:13

Nije teško biti vijest. Dovoljan vam je mobitel s dobrom kamerom i malo dobre volje da nam pošaljete sliku. Sve ostalo naš je problem.

- Kad vidim stariji svit po ovim slomljenim skalama, molim Boga da se ko ne polomi, jer je svaka skala razbijena. Drugi put do ambulante je uzbrdica uz koju se i ja zapušem, nema adekvatnog prilaza za starije osobe koji su obično pješke - piše nam tako Ivana, čitateljica koju je eto nevolja navela da se zaputi put ambulante na Sućidru.

image

Prilaz ambulanti na Sućidru

Čitateljica

Slikala je redom skalu po skalu i navela:

- I ne dajte se smesti, ovo nije jučer bura nanijela, već je godinama tako, ne znam ko je nadležan!

image

Sućidar

Čitateljica

Mi znamo, pa smo nazvali dr. Marka Rađu, ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije.

- Nakon Velike Gospe počinje obnova drugog kata ambulante, zamolit ćemo građevinare da u sklopu tih radova saniraju i stepenište - odmah se organizirao ravnatelj, zahvalan na dojavi, jer, priznaje, ne može znati što se u kojem trenutku događa na kojoj lokaciji.

Kada se gradila crkva na Sućidru - pored ambulante je privremeno napravljen prolaz sa sjeverne strane. Crkvena zvona odavno zvone, a prolaz je prestao biti "privremen" i postao je stalan.

Treba ga sanirati, napraviti potporne zidove, a Dom zdravlja u svojoj blagajni za to nema rezervirana sredstva. Brigu im zadaje i zelenilo, oko ambulante postoje pitari sa cvijećem, a Dom zdravlja nema dovoljan broj domara koji bi o tome skrbili svakodnevno, pogotovo ljeti, kada suša pohara sve što je iole zeleno.

image

Mertojak

Čitateljica

- I skale na ambulanti Mertojak su nam problem, sredili smo fasadu, a sada za estetiku nemamo novaca. Vlasnici smo svega pola metra terena oko zgrade, sve ostalo pripada Gradu. Na istočnoj strani smo "pokrpali" trotoar, trudimo se koliko možemo - veli dr. Rađa.

Pripazite na svoje starije, da se zlo ne bi dogodilo na putu prema mjestu gdje se zlo liječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 13:59