StoryEditorOCM
Splitprotivno dozvoli

Ovo ljeto bez kave na Žnjanu? Ministarstvo upozorilo da bi postavljanje kafića rezultiralo oduzimanjem koncesije

Piše hina
7. travnja 2023. - 11:57

Uprava za pomorstvo resornog Ministarstva izvijestilo je da privremeni smještaj ugostiteljskih objekata i plažne opreme na Platou plaže Žnjan nije u skladu s Lokacijskom dozvolom i Studijom gospodarske opravdanosti i predstavljalo bi razlog za oduzimanje koncesije.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević je u četvrtka navečer na svojoj facebook stranici objavio preslik odgovora ravnateljice Uprave za pomorstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Nine Perko, na zamolbu iz tvrtke Žnjan d.o.o da iznese svoje mišljenje o mogućnosti privremenog smještaj ugostiteljskih modula i plažne opreme na području Žnjanskog platoa.

U odgovoru tvrtki Žnjan d.o.o. Perko je istaknula kako je ta tvrtka sukladno Ugovoru o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže Žnjan dužna izgraditi plažu prema izvršnoj Lokacijskoj dozvoli u opsegu i na način opisan u Studiji gospodarske opravdanosti.

"Predloženi način korištenja predmeta koncesije ne bi bio u skladu s Lokacijskom dozvolom niti Studijom gospodarske opravdanosti, te bi predstavljao kršenje ugovornih obveza iz Ugovora o koncesiji i razlog za oduzimanja koncesije," navodi se u odgovoru kojeg je potpisala ravnateljica Uprave za pomorstvo Perko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 11:49