StoryEditorOCM
SplitTORANJ POD OPSADOM

Novi veliki zahvat u sklopu rušenja hotela Marjan; pogledajte kako radnici uklanjaju staklene stijenke, nije bezopasno

Piše N. L.
25. svibnja 2023. - 17:15

Nakon što je uz pomoć bagera sa zemljom sravnjen cijeli istočni kompleks bivšeg hotela Marjan, radovi su se prebacili na toranj s kojega se započelo uklanjanja staklenih stijenki.

Riječ je o stijenkama koje su postavljene u vrijeme kad je Željko Kerum krenuo s radovima nakon što je 2005. godine za 170 milijuna kuna kupio hotel. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Vizija investitora "Adris grupe" je napraviti hotel sa što više zelenila i mediteranske atmosfere. Planirano je uklanjanja tornja, no napravit će se novi u istom formatu i iste visine s jednom etažom manje, s tim da projekt predviđa i vraćanje balkona.

image
Jakov Prkić/Cropix

Namjera je omogućiti gostima da iziđu na zrak i da se pomoću pomičnih stijenki koje će se ugraditi, cijela soba “pretvori” u terasu s pogledom na Šoltu, središte Splita, Varoš, Marjan, more..

image
Jakov Prkić/Cropix

Prilikom radova uklonit će se zaista impresivne količine stakla -  riječ je o cca 5,9 tisuća kvadrata, u što treba ubrojiti, pored fasade, još i staklene površine unutar hotela, stakleni krov bazena...

image
Jakov Prkić/Cropix

Staklo će se, kako nam je već za Slobodnu najavo Armando Vičić, predsjednik uprave “Abilije", zbrinjavati u specijaliziranoj tvrtki u Austriji.

"Adris Grupa" ovaj dio radova planira završiti do 15. lipnja, a nastavit će se na jesen. Kompletan hotel s pet zvjezdica trebao bi biti završen do 2025. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:47