StoryEditorOCM
SplitBISKUPOVA PALAČA

Novi splitski nadbiskup prvi put nakon imenovanja posjetio svoje buduće ‘radno mjesto‘. Znamo kada preuzima službu

Piše Split SD
21. rujna 2023. - 19:00

Iz Splitsko-makarske nadbiskupije obavještavaju kako je novoimenovani splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić u srijedu došao u prvi posjet Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu nakon objave imenovanja.

Srdačno ga je dočekao apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić. Nakon susreta i razgovora s mons. Puljićem, nadbiskup Križić obišao je urede Nadbiskupskog ordinarijata i pozdravio djelatnike.

Nakon obilaska ureda Ordinarijata uslijedio je radni sastanak na kojem su uz nadbiskupa Križića i nadbiskupa Puljića sudjelovali delegat s ovlastima generalnoga vikara don Franjo-Frankopan Velić, biskupski delegat za pastoral mons. Nediljko Ante Ančić i ekonom don Mijo Šurlin.

image
Splitsko-makarska nadbiskupija

Dogovoreni su organizacijski detalji u svezi primopredaje i preuzimanja službe novoga nadbiskupa. Nakon sastanka uslijedio je ručak na kojem im se pridružio nadbiskup u miru mons. Marin Barišić.

Svečano euharistijsko slavlje prigodom preuzimanja službe splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića održat će se na blagdan apostola Šimuna i Jude Tadeja, u subotu, 28. listopada 2023. godine s početkom u 11 sati u novoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2023 16:35