StoryEditorOCM
SplitIZVANREDNI IZBORI

Na Spinutu se kvartovska vlast raspala zbog spoja Gajeve ulice i Puta svete Mande, a građani će novog šefa Kotara moći birati 27. rujna

9. rujna 2020. - 13:09

Ako splitski vijećnici na sjednici koja bi se trebala održavati 14. i 21. rujna potvrde predloženu odluku, građani s područja kotara Spinut izići će 27. rujna pred biračke kutije kako bi glasali za novo vodstvo svojeg kvarta.

Izvanredni izbori za kotarske vijećnike, na početku druge polovice "normalnog" mandata, održat će se te nedjelje od 7 do 19 sati, a sa stranačkih, koalicijskih i nezavisnih lista birat će se ukupno sedam članova kvartovskog tijela.

Vijeće Gradskog kotara Spinut raspalo se tijekom proljeća nakon višemjesečnih problema koji su kulminirali ostavkom predsjednika Andrije Čaljkušića (HDZ) i neuspješnim izborom njegove nasljednice, a sve nakon pobune građana zbog planirane, pa "srušene" izgradnje cestovne poveznice Gajeve ulice i Puta svete Mande na mjestu postojećeg pješačkog prolaza.

Kvartovsko čelništvo je raspušteno početkom srpnja odlukom poteštata Andre Krstulovića Opare, a vlast u tom kvartu preuzela je povjerenica Zrinka Goreta, viša savjetnica u gradskom Odsjeku za prosvjetu i tehničku kulturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 22:28