StoryEditorOCM
Splitverbalna paljba

Maja Đerek ne staje: ‘Cilj im je moja konačna eliminacija iz Splita da bi se nastavilo zataškavanje malverzacija‘

Piše Split SD
26. rujna 2023. - 12:10

Maja Đerek, suspendirana pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu, objavila je novi status na svom Facebook profilu u kojem je komentirala rješenje službeničkog suda koji njezinu suspenziju proglašava ispravnom i zakonitom. Njezin status prenosimo u cijelosti. 

- Samo dan nakon objave da sam podnijela kaznenu prijavu protiv pojedinih službenika splitske gradske uprave vezanih za HDZ i HGS te Puljka i njegovih zamjenika - nekome se jako žurilo dostaviti rješenje službeničkog suda u kojoj se moja suspenzija proglašava ispravnom i zakonitom. Rješenje još nisam osobno zaprimila pa sam za sve saznala iz medija.

Ovakvim rješenjem se samo potvrđuje ono što duže vremena govorim o jednom divnom prijateljstvu Puljka i HDZ-a, a kojem je cilj moja konačna eliminacija iz Splita kako bi se nastavilo zataškavanje malverzacija, zaštita kompromitiranih službenika te pogodovanje odabranima.

Davanjem suspenzije, Puljak me je svjesno isporučio HDZ-u (između ostalog) i preko službeničkog suda. Naime, javnost nije upoznata s činjenicom da se u taj sud mahom imenuju službenici Splitsko-dalmatinske županije, a u kojoj od pamtivijeka stoluje HDZ i Ante Sanader.

Konkretno, Puljkovu odluku o suspenziji je potpisala HDZ-ova službenica Kristina Nuić-Prka, a koju je sam Puljak postavio na tu poziciju u gradskoj upravi. Sada je ovo rješenje potpisao službenik Županije - Željko Mišić, inače dugogodišnji član HDZ-a. Oboje su bili vedete na HDZ-ovoj izbornoj listi, što se lako može provjeriti.

Puljak i Ivošević su spali na to da im HDZ-ov sud i kadar Ante Sanadera spašavaju obraz dok oni vode prijetvornu borbu protiv HDZ-a. Do moje konačne eliminacije ćemo zasigurno slušati Puljkove isprazne parole koje mu je osmislio PR i gledati lošeg glumca Ivoševića kako glumi svađe s HDZ-ovcima. Međutim, upravo ovakve stvari jasno dokazuju o kakvim se političkim obmanama ovdje radi.

Koliko građani stvarno vjeruju stvarno u Puljkovu "borbu" najbolje pokazuju zadnje ankete u kojima je Puljkova stranka pala na razinu statističke pogreške. Dok sam savjesno i zakonito obavljala svoj pročelnički posao, stalno sam od Puljka i Ivoševića slušala o navodnoj "političkoj šteti" koju nanosim, iako im je tada rejting stalno rastao. Sada kada provode HDZ-ovu politiku nesposobnosti, zataškavanja, pogodovanja i moje eliminacije - potpuno su izgubili povjerenje građana. Stoga nije ni čudno da preko svojih emisara nervozno i bez ikakvih argumenata zazivaju moje ušutkavanje, uz uvrede na osobnoj razini.

Nesposobnost Puljka, Ivoševića i njihovih HDZ kadrova je tolika da nisu u stanju donijeti novu Odluku o dodjeli prostora udrugama, a koja je bila pri završetku izrade te je sve prekinuto mojom suspenzijom. Dan prije suspenzije je bila, po prvi puta, organizirana tribina sa svim udrugama kako bi se uvažile njihovi prijedlozi u novoj Odluci. Međutim, Puljak je to proglasio "eventom" po kojem šeta pročelnica. Toliko o Puljkovoj i Ivoševićevoj brizi za udruge i transparentne natječaje. Ipak su besmislena putovanja i jalova samopromocija uvijek bile na prvom mjestu. Sada je nervoznom Ivoševiću jedino preostalo ucjenjivati udruge da to pokušaju javno prikazati kao moju pogrešku.

Iz gore navedenih razloga već sam ranije ustvrdila da su Puljak i Ivošević "HDZ u nastajanju", ali neki su prepravili - u nestajanju.

Na donjoj slici se mogu vidjeti Puljkovi saveznici kako ponosno brane boje HDZ-a na izbornoj listi. Rame uz rame - napisala je Đerek. 

image

Status Maje Đerek

Facebook/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. prosinac 2023 11:11