StoryEditorOCM
SplitOPET PROBLEMI

Kiša skoro ugrozila i Advent na Mertojaku: organizator se nije mogao spojiti na struju što je odgodilo početak programa. Doznali smo kada je konačno otvorenje i tko sve nastupa

Piše M.P.
24. studenog 2022. - 17:12

Istok Splita će, kao i prošle godine, opet imati svoj adventski događaj. Božićna čarolija će se ponovo odvijati u parkiću na Mertojaku, na križanju Velebitske i Odeske. Sudeći po svemu, trebala bi to biti jedna lijepa blagdanska priča. 

Međutim, i mertojački advent svojih problema ima. Naime, tamošnje kućice bi, po predviđenoj dinamici, trebale otvoriti svoje šankove tijekom mjeseca studenog, što je cilj koji su meteorološke neprilike na trenutak dovele u pitanje. No, čini se da ipak ne bi trebalo doći do značajnijih odgoda.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Postoje određeni objektivni problemi s dovodom struje od strane HEP-a i stoga će otvorenje biti odgođeno par dana. Osiguranje te stavke je zaduženje Grada, ali mi im taj jedan izgubljeni vikend ne zamjeramo.

Takve stvari se događaju, a sve to ćemo nadoknaditi atmosferom koja će ovdje trajati preko mjesec dana - govori nam Denis Kolombo iz tvrtke "Amper", koja je pobjedila na natječaju. 

image
Joško Šupić/Ilustracija/Cropix

Ante Šunjić, direktor gradske tvrtke "Žnjan",  koja je objavila poziv za ovu manifestaciju, nam otkriva:

- Istina, planirano otvorenje će se pomaknuti za par dana. Obilna kiša nas je omela, kako na Mertojaku, tako i na svim ostalim zonama. 

U utorak je puhalo drugo najjače jugo u 2022. godini. Znate, sve elektroinstalacijske, kao i ostale radove potrebne za manifestaciju, ipak nismo mogli izvoditi po kiši, pošto su u pitanju radnje na otvorenom. Nažalost, ako se sjećate, i prošle godine smo koji dan kasnili zbog nevremena. Svakako, bit će sve spremno u studenom - obećava Šunjić.

image

Ante Šunjić

Vojko Bašić/Cropix

Isto nam je potvrdio i Kolombo.

- Otvorenje planiramo tijekom idućeg tjedna, a prvi značajniji događaj bit će nastup grupe "Trio Gušt" idućeg petka. Bit će još zanimljivih izvođača, od kojih svakako valja istaknuti "Gustafe" i njihov koncert 17. prosinca.

image
Joško Ponoš/Cropix

Program nam je dosta orijentiran na djecu, pa tako imamo i klizalište te ćemo ugostiti plesne skupine, male bendove i DJ-eve - otkriva nam poduzetnik, ističući da će se posjetitelji moći okrijepiti i buncekom, kobasicama te raznim slasticama.

Možda je pomalo ironično što tvrtka imena "Amper" ima problema sa strujom, ali nema veze. Neka i okasne koji dan - samo da nam prosinac bude, umjesto kišom, okupan suncem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 13:17