StoryEditorOCM
Splitnovi plovidbeni red

‘Jadrolinija‘ rotira trajekte na splitskom području, nemojte se ukrcati na krivi: ‘Ovo je odgovor na potrebe putnika...‘

Piše SPLIT SD
8. svibnja 2024. - 11:02
Trajekt Petar Hektorović od 6. svibnja održava državnu liniju Split - Vela Luka - UbliBožidar Vukičević/Cropix

Kako bi se povećao kapacitet prijevoza putnika i vozila, od 6. svibnja trajekti Petar Hektorović i Bartol Kašić održavaju državnu liniju Split - Vela Luka - Ubli.

Slijedom ove rotacije, državnu liniju prema Visu preuzeo je trajekt Zadar. Na državnoj liniji Split – Stari Grad (Hvar) plove trajekti Faros i Tin Ujević, a plovidba će se od 9. svibnja održavati prema plovidbenom redu niske sezone, odnosno s pet dnevnih putovanja, dok će cijene ostati prema vansezonskoj tarifi. Na istoj liniji, kako bi se dodatno odgovorilo na povećanje prometa, na dane 9. i 12.05. u 8.30 iz Splita te u 11.30 iz Starog Grada te 11. svibnja cijeli dan plovit će trajekt Marko Polo.

Riječ je o privremenom, a ne dugoročnom rješenju, kojim se odgovara na potrebe otočana i putnika za većim kapacitetom prijevoza do priključivanja trajekata Korčula i Oliver na državnu liniju Split - Vela Luka - Ubli. Preuzimanje linije od strane ovih trajekata očekujemo vrlo skoro te se u to ulažu veliki napori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 00:13