StoryEditorOCM
SplitPOLA MANDATA

HDZ-ovac ‘minirao‘ kolegicu, SDP-ovci žele izbore u Spinutu

24. svibnja 2020. - 19:45

Neizvjesnost i dalje vlada u Gradskom kotaru Spinut, ostavku je na mjesto predsjednika, ali i kvartovskog vijećnika dao Andrija Čaljkušić (HDZ), a kap koja je prelila čašu bilo je planirano cestovno spajanje Gajeve i Mandalinskog puta, po “trasi” sadašnjeg pješačkog prilaza, zbog čega se dio građana pobunio.

Iako je tvrdio da za taj (gradski) projekt nije odgovoran, njegova ostavka je prihvaćena na sjednici kotarskog Vijeća koja je održana u petak poslijepodne, no njegov nasljednik na čelu Spinuta nije izabran.

Sve glasnije se stoga šuška o novim, prijevremenim izborima u tom kvartu budući da je aktualna vlast sa sjeverne strane Marjana izabrana prije nepune dvije godine, potkraj lipnja 2018., te se praktički nalazi tek na polovici svojeg mandata.

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, već je prije nekoliko dana predložio zamjenu za Čaljkušića, mladu Mateu Grbešić, koja je za vrijeme kotarskih izbora bila iduća na stranačkoj kandidacijskoj listi.

Ona je u petak u Vijeće ušla kao nova članica, a s kolegama iz HDZ-a i nezavisnim kandidatom Zoranom Sambolom, članovi Vijeća predložili su HDZ-ova Enca Kovačevića za šefa kvarta. Prijedlog nije prošao, iako imaju većinu, jer se HDZ-ov Stjepan Merčep nije pojavio na sjednici.

Kao što su i najavili, oporba koju predstavljaju SDP i Nova ljevica nije predložila svoga kandidata, ide se prema novim izborima.

To je, čini nam se, izgledan scenarij.

- U roku od 30 dana trebao bi biti izabran novi predsjednik, ako se to ne dogodi do 22. lipnja, postavit će se povjerenik, a Gradsko vijeće raspisat će nove izbore u Spinutu. Trenutačni zamjenik, gospodin Sambol, najavio je da će za 15 dana sazvati još jednu sjednicu i pokušati izglasati predsjednika, vidjet ćemo što će se dogoditi. Mi ostajemo pri svome, nećemo predložiti svog kandidata, spremni smo za nove izbore - odlučan je SDP-ov vijećnik Teo Krnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 14:46