StoryEditorOCM
SplitPAKIRAJU SE

HDZ ipak napušta prostore na atraktivnoj lokaciji u centru Splita, ali neće daleko. Saznali smo koja im je nova adresa

Piše Split SD
6. travnja 2023. - 15:53

Županijski HDZ seli iz svojih prostora u Sinjskoj ulici, u samom centru grada.

U procesu su seljakanja plavih i crvenih fotelja te ostatka namještaja u prostore koji su bliži zgradi Splitsko-dalmatinske županije, u Ulici Domovinskog rata.

- Županijski HDZ je sklopio ugovor s "Lavčevićem". Selimo iz svog kata u Sinjskoj ulici te odlazimo u prostor u zgradi Lavčevića, u kojem je nekada bila škola stranih jezika - potvrdio nam je Ante Sanader, predsjednik županijskog HDZ-a.

image
Paun Paunović/Cropix

Županijski je HDZ bio smješten na jednom katu, a gradski HDZ na drugom katu na istoj adresi.

Također, u paketu sa županijskim odlazi i gradski HDZ na čelu s Tomislavom Šutom iz prostora Grada Splita te također seli u zgradu Lavčevića na križanju Bihaćke i Domovinskog rata.

image
Nikola Vilić/Arhiva/Cropix

Podsjetimo, HDZ je za dva poslovna prostora u Sinjskoj, ukupne površine 330 četvornih metara, mjesečno plaćao 8270 kuna. Kako smo već ranije pisali, tržišna cijena najma na takvoj lokaciji procijenjena je na cca 5000 eura mjesečno.

Kako je najavila Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu, jedan dio vraćenih prostora u kojima su političke stranke, javnim će se natječajem dati u zakup za djelatnosti koje su bitne za revitalizaciju stare gradske jezgre, dok će drugi dio, također preko javnih natječaja, otići u komercijalni zakup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 20:57