StoryEditorOCM
SplitQuod licet iovi...

Hadezeovac kritizira Puljkove komunalce: ‘Revni čuvari reda našli su za shodno kažnjavati vjernike ispred crkve‘

Piše SPLIT SD
11. travnja 2023. - 07:29

Gradski vijećnik i tajnik HDZ-a Split Marijan Čelan krititizira je gradsku vlast zbog prometnih kazni koje su dobili vjernici s Mertojaka tijekom Uskrsnog ponedjeljka.

- Gradska vlast nije propustila priliku poslati „Uskršnju čestitku” u vidu uplatnica za prometne prekršaje našim sugrađanima iz Odeske ulice na Mertojaku.

Tako su za vrijeme trajanje svete mise revni čuvari prometnog reda našli za shodno kažnjavati vjernike koji su parkirali svoja vozila ispred crkve Sv. Josipa.

Slične primjere viđamo svakodnevno, bilo da je riječ o misama, utakmicama ili kulturnim manifestacijama. Gospoda iz Banovine, koji uz službeno vozilo imaju na korištenje i parkirno mjesto, nemaju sluha za običan puk.

Možda bi se gradonačelnikovi „mali znanstvenici” i mogli sakriti iza one „zakon je isti za sve” da prije nekoliko mjeseci nisu gospodin Puljak i njegov zamjenik uhvaćeni u sličnom prekršaju na Gripama nevješto se pravdajući kako su bili „cijelo vrijeme u kontaktu sa službenim osobama.”

"Quod licet Iovi, non licet bovi", ili na hrvatskom "Što je dopušteno Jupiteru, nije dopušteno volu" izreka je koja se svakodnevno može primijeniti na bezbroj primjera u načinu vođenja grada Splita od strane ove gradske vlasti - napisao je Čelan na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 12:47