StoryEditorOCM
Splitprivelo ga

Drama u splitskoj školi; roditelj upao na školski sat i napao djelatnike: nije zadovoljan jer mu dijete nije dobilo 5

Piše Božidar Lončar
14. svibnja 2024. - 17:18

Jutros je policija zaprimila dojavu kako je došlo do neprimjerenog ponašanja roditelja prema ravnateljici odgojne ustanove u Splitu, potvrdili su nam iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske informaciju koja je došla do nas.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Osnovnoj školi "Dobri". Osoba koja se dovodi u svezu s događajem nalazi se u prostorijama policije i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene javnog reda i mira, dodaju u splitskoj policiji.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Bila je jutros policija u školi, navodno je roditelj upao na sat i napao djelatnike, ne znamo ništa više od toga. Strah nas je zbog svega - rekao nam je jedan od roditelja koji nas je radi zaštite privatnosti nas zvao sa skrivenog broja.

Kontaktirali smo ravnateljicu škole Mirjanu Dodig koja nam je potvrdila kako se događaj zbio u OŠ "Dobri":

- Roditelj učenika viših razreda je upao na školski sat i htio nam ukazati kako da radimo s njegovom djecom. Podnesena je kaznena prijava zbog kršenja javnog reda i mira protiv ravnateljice, pedagoginje i razrednice od strane roditelja. Bila je nezgodna situacija, gdje smo poduzeli mjere radi sigurnosti djece. Kazao nam je da nam zabranjuje da radimo s djecom, da pedagoška služba radi s djecom - ispričala nam je.

image
Jakov Prkić/Cropix

Dodig nastavlja kako je isti roditelj prije par godina slično reagirao pri čemu je sve riješeno mirnim putem.

- Tada smo sjeli u ured i razgovarali. Ovo nas je sve uznemirilo. Roditelj nije zadovoljan jer mu dijete nije dobilo pet, pa s pet mail adresa šalje prijave. Imamo prosjek 4,6, a ispadamo najgora škola. Vidjeli ste provjere Ministarstva, a onda su došle optužnice na našu adresu. Tada sam sazvala Vijeće roditelja, obilazila razrede i nisam našla ništa - kazala je ravnateljica refeririajući se na naš nedavni članak o buni roditelja zbog načina ocjenjivanja .

Ravnateljica dodaje kako će dijete ostati u školi te se osjeća dobro:

- Ma dijete je super. Doživjela sam stres, prijete nam s novinarima, a to što ja ne mogu raditi nema veze. Nije bila skraćena nastava, sve se odvijalo normalno - dodala je ravnateljica.

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 08:35