StoryEditorOCM
SplitPRIPREMAJU I TUŽBU

‘Dolis‘ ne da Kašjune: ‘Splitsko-dalmatinska županija je pogrešno prepisala vlastiti akt, zato smo izgubili koncesiju‘

Piše Split SD
13. veljače 2023. - 17:31

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije v.d. pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić otkrila je kakvo je stanje na plaži Kašjuni koja prelazi pod upravljanje Grada Splita. 

- Temeljem presude Visokog upravnog suda poduzeli smo sve potrebne mjere i dali primjeren rok bivšem koncesionaru, tvrtki "Dolis" da mirno napusti posjed. 

Koncesionar nas je obavijestio da nema namjeru napustiti posjed, a mi smo potom pokrenuli tužbu i donijeli privremenu mjeru da upravlja Grad Split - kazala je Dorčić i dodala da je Županija pokrenula i ukidanje minimalnih tehničkih uvjeta za ugostiteljske objekte. 

image

V.d. pročelnica za turizam i pomorstvo Matea Dorčić

Vladimir Dugandžić/Cropix

Iz tvrtke "Dolis" poslali su priopćenje nastavno na današnju izjavu v.d. pročelnice za turizam i pomorstvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

- Nastavno na današnje izjave v.d. pročelnice za turizam i pomorstvo Matee Dorčić iznesene na sjednici Županijske skupštine, dužni smo reagirati u interesu transparentnog informiranja javnosti i reputacije tvrtke Dolis.

Ono što s namjerom prešućuje v.d. pročelnica Dorčić kada kaže da je ‘temeljem presude Visokog upravnog suda naloženo bivšem koncesionaru (op. a. tvrtki Dolis) da napusti posjed na plaži Kašjuni, kao i da je pokrenuta tužba te donesena privremena mjera da posjedom upravlja Grad Split‘, jest sljedeće:

Pravomoćna presuda Visokog upravnog suda u Zagrebu, a na temelju koje je poništena Odluka o davanju koncesije tvrtki Dolis, uvjetovana je isključivo proceduralnom greškom Splitsko-dalmatinske županije.

Naime, u Odluci o davanju koncesije izostavljene su neke djelatnosti koje su navedene u Odluci i obavijesti o namjeri davanja koncesije i to na način da je dodan sufiks ‘i sl.‘, čime je prema presudi Visokog upravnog suda ‘neodređeno označena priroda i opseg djelatnosti‘. Jednostavnim rječnikom, Splitsko-dalmatinska županija pogrešno je prepisala vlastiti akt!

Iz navedene činjenice proizlazi da je tvrtka Dolis oštećenik kojemu je jednostranom odlukom Splitsko-dalmatinske županije onemogućeno konzumiranje potpisanog Ugovora o koncesiji u trajanju do 2025. godine.

Ovim putem želimo javno istaknuti da tvrtka Dolis svojim poslovanjem na plaži Kašjuni u niti jednom trenutku te ni na koji način nije prekršila odredbe navedenog Ugovora. Tvrtka je obavljala samo one djelatnosti navedene u Odluci o davanju koncesije, odnosno djelatnosti definirane Ugovorom.

Umjesto priznanja očiglednog proceduralnog propusta, Splitsko-dalmatinska županija odlučila je navedeni posjed na Kašjunima predati na upravljanje Gradu Splitu, a nas izložiti pravnom, a izvjesno i fizičkom progonu.

Zbog svega navedenog smo koncem prošle godine podnijeli tužbu Ustavnom sudu Republike Hrvatske zbog ukidanja i poništenja presude Upravnog suda u Splitu, odnosno presude Visokog upravnog suda RH.

U ovom trenutku pripremamo tužbu prema Splitsko-dalmatinskoj županiji i Republici Hrvatskoj radi naknade štete te ćemo zatražiti donošenje privremene mjere od strane Trgovačkog suda u Splitu s ciljem neometanog rada do okončanja svih pravnih procesa - stoji u priopćenju tvrtke "Dolis".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 14:15