StoryEditorOCM
SplitTEŠKI KAOS

Dok se Puljak hvali na Plokitama, u drugom kvartu vlada kaos; sve je raskopano, polupodzemni spremnici još nisu ukopani, smeće je na sve strane. Pogodite kad su reagirali...

Piše Sandi Vidulić
13. prosinca 2022. - 15:31

Dok se direktor "Čistoće" Ivica Karoglan, zajedno s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, hvalio u Kotaru Plokite kako su riješili problem komunalnog otpada postavljanjem polupodzemnih kontejnera, dotle nekoliko stotina metara dalje, u kotaru Kman od početka prosinca vlada kaos otkad su došli polupodzemni kontejneri.

image
Sandi Vidulić

Naime, polupodzemni kontejneri su dovezeni još početkom prosinca, a zelena površina na koju su stavljeni je sve od tada raskopana, okolo je blato na sve strane. Ali, veliki kontejneri nisu ukopani. Dapače, istisnuli su postojeće spremnike za otpad do te mjere da kontejner za plastiku danima leži prevrnut i otvoren, izložen kiši, a radnici "Čistoće" ga čitavo vrijeme nisu praznili.

Stanari nebodera u Šibenskoj ulici koji su nam se požalili, kazali su da danima ubacuju plastiku u kontejnere za miješani otpad. A dio kontejnera je "Čistoća" premjestila na njihov parking nakon što je srušen ogradni zidić u kojem su prije bili. Također, stanari kažu da je teško pristupiti kontejneru za tetrapak, jer se našao u lokvi.

image
Sandi Vidulić

Predsjednik kotara Kman Marko Pavić kazao je kako je na zastoj radova utjecala kiša, ali se složio da je riječ o sramoti da toliko dugo takvo stanje stoji na Kmanu. Po njemu su odgovorni "Čistoća" i izvođač radova.

Zatražili smo očitovanje od gradske tvrtke nadležne za brigu o otpadu te smo nazvali direktora operativne službe Andriju Čaljkušića.

- Razgovarao sam s predsjednikom Kotara Pavićem, već su uredili Plokite što se tiče pristupa, stavio sam u prioritete da ide ta lokacija. Znamo mi za to - kazao je Čaljkušić.

image
Sandi Vidulić

Na to smo Čaljkušiću rekli da lokacija stoji raskopana od početka mjeseca. Ali i da je srušen plastični kontejner kojeg "Čistoća" uopće ne prazni, te da zato stanari bacaju plastiku u spremnike za mješoviti otpad. Napomenuli smo kako je spremnik za tetrapak danima u lokvi i blatu, a ljudi se pitaju zašto to ruglo stoji toliko dugo.

- Dobro, ja ću odmah nazvati poslovođu i izvođača. Ja sam mislio da govorite o uređenju okoliša. Intervenirat ćemo odmah s vraćanjem kontejnera na mjesto - obećao nam je prvi čovjek "Čistoćine" oprerative.

Niti par sati nakon što smo se javili Čistoći, na teren je izašao kamion koji je krenuo s radovima.

image
Sandi Vidulić
image
Sandi Vidulić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 19:36