StoryEditorOCM
SplitRAČUNALNA PRIJEVARA

Dogovorio kupnju play stationa preko aplikacije, dao podatke kartice pa ostao i bez uređaja i bez novca! Splitska policija provodi kriminalističko istraživanje

Piše Split SD
2. prosinca 2022. - 10:52

Policijski službenici PU splitsko dalmatinske zaprimili su prijavu računalne prijevare od strane 28-godišnjaka. Naime, spomenuti je prije nekoliko dana putem mobilne aplikacije dogovorio kupnju play stationa koji je bio oglašen na prodaju. Nakon što je kontaktirao oglašivača koji je zatražio podatke s bankovne kartice koje je dao u svrhu realizacije kupnje, zamijetio je nedugo potom da mu je podignut veći iznos novca s računa. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

- Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u prodaji ili kupovini on line vodeći računa o tome kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare - navode u splitskoj policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. siječanj 2023 12:58