StoryEditorOCM
SplitDRUGI KRUG

Danas je ‘dan D‘ za splitske HDZ-ovce: bira se predsjednik gradske organizacije, bitka se vodi između Tomislava Šute i Andrije Čaljkušića. Večeras će se znati pobjednik

Piše Spliit SD
18. prosinca 2022. - 10:40

Članice i članovi splitskog HDZ-a danas, u drugom krugu izbora za predsjednika po principu "jedan član, jedan glas" odlučit će o tome tko će voditi gradsku organizaciju

U drugom krugu bitka se vodi između Tomislava Šute i Andrije Čaljkušića, nakon što su iz utrke u prvom krugu ispali Jakša Balov i Enzo Kovačević.

image
Duje Klarić/Cropix

Šuta je, podsjetimo, u prvom krugu osvojio 750, a Čaljkušić 650 glasova. S obzirom da je za pobjednika u prvom krugu bila potrebna natpolovična većina od 1672 člana stranke koja su glasala, a nitko je od kandidata nije imao, išlo se u drugi krug izbora koji se održavaju danas od 7 do 19 sati.

image
Joško Šupić/Cropix

Nakon održanog prvog kruga dobili smo zato potpredsjednike splitskog HDZ-a koji su svi iz Šutinog tima -  Zrinku Mužinić BikićIvicu BudimiraKrešimira Čaljkušića.

Tijekom tjedna sad već bivši kandidat Jakša Balov dao je potporu Tomislavu Šuti, pa se može očekivati da će i njegovi glasači učiniti isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 00:43