StoryEditorOCM
Splitima li kraja?

Bojan Ivošević opet proziva, na meti su mu ‘muktaš‘ i Jure Šundov: ‘Ukradeni su i dokumenti iz gradske arhive...‘

Piše A. F.
21. ožujka 2023. - 18:45

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević na svom Facebook profilu nastavlja prokazivati navodne nezakonitosti koje su prethodile izgradnji tornjeva u Ulici Domovinskog rata. Ovoga puta optužuje bivšeg dogradonačelnika Juru Šundova, te navodi kako je investitor Josip Komar dobio lokacijsku dozvolu. Po njemu je Komar muktaš, koji je svoju investiciju realizirao političkim vezama tjerajući službe na nezakonit rad.

Njegov status prenosimo u cijelosti. 

- Svaki put kad nas muktaš okleveće dat ću si truda iskopati nešto novo o hobotnici koja je suprotno GUP-u omogućila navedenom muktašu ovo što ima danas.

Danas samo za vas priča o tome kako je muktaš dobio pristup tornjevima s Domovinskog rata suprotno GUP-u Grada Splita i Pravilniku za projektiranje i izgradnju priključaka i prilaza na javnu cestu.

Muktaš je zatražio lokacijsku dozvolu, sve sredio s ŽUC-om Split i imao nesreću da dok se dovršio postupak izdavanja lokacijske dozvole Domovinskog rata je postala nerazvrstana cesta te je navedena cesta došla u nadležnost Grada Splita.

Kako bi USKOK-u olakšao posao klasa predmeta na koji trebaju obratiti pažnju je 350-05/11-01/226

15.02.2013. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo odbio je dati suglasnost iz ranije navedenih razloga (GUP, Pravilnik). Navedeni akt urudžbiran je pod rednim brojem 15 unutar navedene klase.

18.02.2013. Zamjenik gradonačelnika Jure Šundov daje pisani nalog da se izda suglasnost na način kako ih je 2012. izdala ŽUC Split. Navedeni akt urudžbiran je pod rednim brojem 16 unutar navedene klase.

19.02.2013. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo odbio je izvršiti nalog jer je bi suglasnost bila protuzakonita iz ranije navedenih razloga. Navedeni akt urudžbiran je pod rednim brojem 17 unutar navedene klase.

20.02.2013. Zamjenik gradonačelnika Jure Šundov daje PONOVLJENI pisani nalog da se izda suglasnost. Navedeni akt urudžbiran je pod rednim brojem 18 unutar navedene klase.

22.02.2013. Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i redarstvo na temelju ponovljenog pisanog naloga zamjenika gradonačelnika Jure Šundova daje suglasnost. Navedeni akt urudžbiran je pod rednim brojem 19 unutar navedene klase.

Ovo je još jedan dokaz kako je muktaš svoju investiciju realizirao političkim vezama tjerajući službe na nezakonit rad. Doslovno sve što se dotakne oko muktaša vrišti na pogodovanje.

Slobodno možemo reći da danas zbog ovoga predmeta nespavaju mirno djelatnici mnogih javnih institucija koji su pod političkim pritiskom potpisivali razne akte suprotne zakonu u korist muktaša.

Za kraj ultimativni hit! Iako se u eGOPu vide naslovi pismena rednog broja 16., 17. i 18., te smo ih izvukli u originalnom obliku s računala na kojima su rađeni (draft prije potpisa), navedeni dokumenti odnosno nalozi Jure Šundova su ukradeni iz predmeta i ne nalaze se u arhivu Grada Splita koja sad ide ...14, 15, 19, 20...

Drugim riječima ukoliko dođe USKOK nek stradaju službenici, a Jure Šundova nigdje nema jer nema ni naloga ni ponovljenog naloga. Lipo ste to zamislili.

Muktašu srami se! - napisao je Ivošević.

Za komentar smo zvali bivšeg dogradonačelnika Juru Šundova

- Što se mene osobno tiče, u vrijeme kad smo radili u sve su bile uključene nadležne službe Grada Splita i sve je rađeno u suglasnosti s njima. Nisam ništa radio mimo službi. Ne mogu komentirati cijelu priču, ipak je to bilo prije deset godina i ne sjećam svakog detalja. Samo znam da smo sve radili po zakonu. Bitno je i naglasiti da su svi papiri imali najmanje četiri potpisa, od službenika koji je akt napravio pa do vrha hijerarhije - kazao nam je Šundov. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 22:57