StoryEditorOCM
Zagoramoralne lekcije

Bulj otresito o zabranjenoj izložbi‘: ‘Licemjeri, stalo vam je do Pupovčeve izložbe? Borite se za Thompsona u Areni!‘

Piše Petra Klarić
4. rujna 2024. - 07:10

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj na Facebooku je kometirao je svoju odluku da ne dozvoli održavanje izložbe "Susret na tromeđi", koju organizira Galerija Sikirica uz financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća. Da je izložbu organizirala neka sinjska udruga ili predstavnici srpske nacionalne manjine iz Sinja, problema ne bi bilo, kaže Bulj.

- Dio medija i komentatora se zgraža jer nisam dozvolio održavanje izložbe “Susret na tromeđi” koju organizira Galerija Sikirica uz financijsku potporu Srpskog narodnog vijeća.

Kao izabrani gradonačelnik svim udrugama s područja Grada otvorena su vrata za sve manifestacije, izložbe, okrugle stolove i događanja ako ih žele organizirati, neovisno o tome što ja mislio o tim događanjima jer sam gradonačelnik svih Sinjanki i Sinjana, a ne samo onih koji su glasovali za mene.

Dakle, da je ovu izložbu organizirala neka sinjska udruga ili predstavnici srpske nacionalne manjine iz Sinja nikakvih problema ne bi bilo. Ovdje se radi o tome da je gradska ustanova bez mog znanja odlukom ravnateljice dogovorila suradnju sa Srpskim narodnim vijećem i organizirala izložbu u prostorijama gradske ustanove kojom upravlja Grad Sinj - napisao je na Facebooku. 

Istaknuo je i neke slučajeve u kojima su gradonačelnici "branili" isticanje obilježja, čime su, smatra Bulj, diskriminirali jedan dio svojih građana. Kaže da se tada nitko nije zgražao.

- Isti ti koji se zgražaju nad mojom odlukom podržavali su zagrebačkog gradonačelnika kada je zabranio isticanje zastava Hoda za život na gradskim stupovima u Zagrebu i time diskriminirao jedan dio građana Zagreba.

Isti ti pljeskali su zabrani Marku Perkoviću Thompsonu da pjeva u pulskoj Areni i Puli iako se radi o hrvatskom branitelji koji je branio Hrvatsku.

E pa gospodo, ako vam je toliko stalo do izložbe Pupovčevog Srpskog narodnog vijeća u Galeriji Sikirica u Sinju jer zazivate slobodu govora, mišljenja i slobodu umjetničkog izražavanja, krenite se boriti i za zastave hoda za život u Zagrebu i za Thompsona u pulskoj Areni!

image
Screenshot/Facebook

Dok ne krenete u tu borbu, držim vas za najobičnije licemjere koji bi zabranjivali što im ne odgovara i držali drugima s kojima se ne slažu moralne lekcije!

Moralne lekcije nemate pravo držati nikom, a posebno ne gradu u kojem su za vrijeme kršenja svih ljudskih prava i sloboda u koroni unatoč vašim napadima živjela puna sloboda i uživala sva prava bez uvođenja diskriminatornih covid potvrda! -zaključio je. 

Nakon ove objave, Bulj je objavio još jednu, ponovno vezanu za istu problematiku. U njoj navodi stvari kojima je on zgrožen, među ostalim i afere "Plenkovića i klike", korupciju, iseljavanje...

image
Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 03:17