StoryEditorOCM
ZagoraIDE TEŠKI ČETVRTAK

Vozači, strpljivo! Kaos na cestama ‘seli‘ izvan Splita, došao red na Sinj; iz alkarskog grada prema moru trasom Rere

Piše Toni Paštar
5. lipnja 2024. - 16:50

Zbog radova na izgradnji glavnog kanalizacijskog kolektora kroz naselje Brnaze u okviru Aglomeracije Sinj te rekonstrukcije dionice DC1 od raskrižja Sinj – Trilj – Split u Brnazama do samog ulaza u Sinj u dužini od 1,8 kilometara, od ovoga četvrtka Hrvatske ceste kroz naselje Brnaze uvode brojna ograničenja s posebnom regulacijom prometa.

U obavijesti javnosti Hrvatske ceste navode: "U gradu Sinju u tijeku su radovi na sanaciji postojećeg sustava odvodnje i proširenju postojeće mreže odvodnje na aglomeraciji Sinj. U sklopu ovih radova izvode se i radovi na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze, dionica od raskrižja sa DC60 do priključka za TC Lidl u dužini od 1.9 km, koji su sufinancirani od strane Hrvatskih cesta.

Privremena regulacija

U četvrtak, 6. lipnja 2024. godine od 9 sati bit će na snazi režim privremene regulacije prometa u cilju sigurnog izvođenja radova i vođenja prometa na području Brnaza.

Zatvara se zapadni trak državne ceste D1 od Vučkovića ulice do iza raskrižja sa DC60 (kod Masle). Ograđeni zapadni trak koristit će se kao prilaz gradilištu za radnike i građevinske strojeve.

image
Nera Šimić/Cropix

Istočnim trakom DC1 (strana prema Sinjskom polju) odvijat će se nesmetano promet iz smjera Splita prema Sinju reguliran privremenom prometnom signalizacijom. Iz smjera Sinja prema Splitu promet se preusmjerava odgovarajućom prometnom signalizacijom na obilaznu cestu (ulice Panze, Vukasovići i Ferata – put ”Rere”). Za vozila duljine do 7 metara omogućen je obilazak prema Trilju preko ulice Ferata, dok ostala veća vozila koja idu prema Trilju imaju omogućeno okretanje u radnoj zoni Kukuzovac udaljenoj 3,3 km od raskrižja D60 (kod Masle).

Alternativni pravac

Promet teretnih vozila iz Trilja prema Splitu preusmjerava se na raskrižju cesta u Trilju prema Biskome – alternativni pravac za Split, dok je iz Knina obilazak teretnim vozilima omogućen preko D33 (Knin – Drniš) i D56 (Drniš – Klis).

Napominjemo da će režim privremene regulacije biti na snazi do završetka svih ugovorenih radova na rekonstrukciji državne ceste D1 kroz naselje Brnaze i radova proširenja mreže odvodnje aglomeracije uz državnu cestu, do 30. travnja.2025. godine.

Molimo sudionike u prometu za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa - poručili su iz Hrvatskih cesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 13:56