StoryEditorOCM
ZagoraTRNJAK PREKO GRANICA

U kultnom prostoru propale imotske tvornice okupila se vrhunska ekipa, ujedinila ih je dobra kapljica: ‘To je budućnost‘

Piše Braco Ćosić
2. srpnja 2024. - 09:42

Udruga vinara i vinogradara Imotske krajine "Cvit razgovora" ugostila je skupinu kolega iz zapadne Hercegovine koji organiziraju vinsku manifestaciju "Trnjak fest" i ekipu novinara koji inače prate tu smotru vina u Ljubuškom.

U znamenitoj Mozaik dvorani nekadašnje vinarije "Imota" u Imotskom polju okupili su se brojni vinoljupci, ali i stručnjaci enolozi.

- Susretom s kolegama iz Hercegovine htjeli smo ih upoznati s vrijednostima imotskog vinogorja, našim vrhunskim vinima, ali i produbiti suradnju naših i vinara iz susjedne regije na stručnom polju.

Budući da je i Imotska krajina, osim po autohtonoj kujundžuši, poznata i po trnjaku, imamo dovoljno razloga za razmjenu iskustava - istaknuo je Tomislav Jerković, predsjednik "Cvita razgovora".

image
Braco Ćosić

- Naša vina su svakim danom sve zastupljenija kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu, a i ocjene naših vina idu tome u prilog. Moram istaknuti da je trokut koji čine vinogorja Imotskog, Vrgorca i Ljubuškog izuzetan teren za uzgoj trnjaka.

Ta crna sorta je sigurno budućnost i Hercegovine i ovoga dijela Dalmacije - kazao je Viktor Zdilar iz vinarije "Katić" u Lovreću.

Imotski vinari i vinogradari počastili su svoje goste, a ambijent Mozaik sale koji je uredila i osmislila likovna umjetnica Slobodanka Matić još sedamdesetih godina prošlog stoljeća, samo je pridonio atmosferi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 09:43