StoryEditorOCM
ZagoraE MOJ NARODE

Obnavlja se travnjak na nogometnom igralištu u Dugopolju, nije izdržao nakon Thompsonova koncerta, odgođena i utakmica

Piše Igor Caktaš
19. rujna 2024. - 21:36

Utakmica Prve NL, drugog ranga nogometnog natjecanja, između NK Dugopolje i NK Croatia Zmijavci, koja se trebala odigrati u subotu, 21. rujna u 16 sati, odgađa se za srijedu, 16. listopada u 15.30 sati, izvijestio je u četvrtak NK Dugopolje na svojoj službenoj facebook stranici.

Razlog za odgodu prvenstvene utakmice su započeti radovi na obnovi travnjaka glavnog nogometnog igrališta Sportskog centra Hrvatskih vitezova u Gospodarskoj zoni Podi u Dugopolju.

Na glavnom i pomoćnom igralištu u Dugopolju je Marko Perković Thompson u petak 16. kolovoza održao veličanstveni koncert na kome je bilo oko 40 tisuća posjetitelja.

image
NK Dugopolje/Facebook

Kako bi se dobio dodatni prostor za publiku, podij za publiku je zbog velikog interesa proširen i na pomoćno igralište, što je bilo lako izvesti, jer nogometni stadion u Dugopolju nema klasičnu sjevernu tribinu, nego samo žičanu ogradu između glavnog i pomoćnog igrališta s umjetnom travom koje se nalazi odmah u produžetku glavnog travnjaka.

Iako su organizatori prekrili zaštitnim pločama oba igrališta, oštećenja glavnog travnjaka su ipak bila takva da se moralo pristupiti njegovoj obnovi kako bi se osigurala regularnost natjecanja.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Da je travnjak oštećen i nije najpogodniji za igru bilo je očito tijekom prethodnih utakmica koje je NK Dugopolje odigrao na svom travnjaku.

NK Dugopolje je lošije ušao u ovu prvenstvenu sezonu, pa nakon šest odigranih kola ima šest bodova, prvu pobjedu od 2:0 i puni plijen izborio je u gostima u posljednjem susretu protiv NK Zrinski, lanjskog pretendenta za ulazak u elitni rang, koji je trenutačno preposljednji, 11., sa svega tri osvojena boda i (ne)očekivano najveće razočaranje dosadašnjeg dijela natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 21:57