StoryEditorOCM
ZagoraMILIJUNSKI PROJEKT

Miro Bulj sklopio važan ugovor za sinjsku djecu; rekonstruira se stara građevina: ‘S ovim ćemo riješit problem upisa‘

Piše Toni Paštar
7. kolovoza 2024. - 14:48

Poslije provedenog postupka javne nabave u utorak su sinjski gradonačelnik Miro Bulj i Josip Mešin iz graditeljske tvrtke "M-P-Beton" iz Solina potpisali ugovor o dogradnji i rekonstrukciji stare građevine u mjestu Glavice koja će se prenamijeniti u dječji vrtić.

Ugovoreno je da će radovi trajati osam mjeseci od uvođenja u posao, što je najavljeno za sljedeći tjedan. U tom razdoblju će "M-P-Beton" rekonstruirat će postojeći i dograditi novi prostor, ukupne bruto površine 700 četvornih metara.

Vrijednost radova je 1,36 milijuna eura od koji je 458.962 eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, 320 tisuća eura osigurano je preko Ministarstva regionalnog razvoja kroz projekt revitalizacije Dalmatinske zagore, a 960.500 eura Sinjani su dobili kroz ITU mehanizam.

- U novom vrtiću imat ćemo četiri prostora za boravak po dvije skupine djece jasličnog i vrtićkog uzrasta. Za sljedeću pedagošku godinu u vrtić smo primili svu prijavljenu djecu stariju od tri godine koja su imala pravo na upis - veli sinjski gradonačelnik.

image

Miro Bulj

Saša Burić/Cropix

- S jasličarima imamo problema, jer nemamo dovoljno kapaciteta. Do početka pedagoške godine pokušat ćemo osigurati prostorne uvjete za dio djece toga uzrasta koji nisu mogli biti primljeni.

Kada završimo izgradnju ovog objekta u Glavicama vjerujem i nadam se da ćemo riješiti i problem upisa djece jaslične dobi – kazao je Bulj.

- Mi smo renomirana graditeljska tvrtka s velikim iskustvom i u izgradnji ovakvih objekata i sigurno ćemo ispoštivati ugovorene rokove – dodao je Mešin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 20:23