StoryEditorOCM
ZagoraE DA JE SAMO IZLOŽBA

HDZ ‘granatira‘ Bulja, svašta su mu izvukli: ‘Ovo je 7 dana nezabilježene sramote za Sinj, ali radi on i gore stvari!‘

Piše Toni Paštar
10. rujna 2024. - 14:04

Sinjski HDZ ne prestaje s "granatiranjem" gradonačelnika Mira Bulja zbog njegove zabrane izložbe slika umjetnice Inije Herenčić, naslovljene "Susret na tromeđi", zbog toga što je, kako je naveo Mostov sinjski poteštat, suorganizator izložbe bilo Srpsko narodno vijeće. HDZ je, međutim, proširio "metu" pa osim Bulja, kojemu čak staje u "obranu", proziva "nadležna istražna tijela" - čitaj DORH, PNUSKOK, USKOK - nabrajajući na koje sve upite mjesecima i godinama građani Sinja traže odgovore.

Najnovije priopćenje Gradskog odbora HDZ-a naslovljeno "7 dana nezabilježene sramote za naš Sinj", koje potpisuje predsjednik Igor Vidalina, donosimo u cijelosti:

"U ovih sedam dana objavljeno je toliko članaka, novinarskih priloga, TV prijenosa iz Sinja koji je još jednom zbog Bulja postao grad slučaj i predmet podsmijeha. Vidimo, sada se spominje i istraga DORH-a, dok Miro likuje i broji lajkove.

image

Miro Bulj 

Sinjski HDZ ovim staje u obranu Mira Bulja i kažemo: ‘Miro nije kriv‘!

Miro Bulj prvi je gradonačelnik Sinja u samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj koji je u organizaciju ovogodišnjeg 6. Kamička Etno festivala uključio Srpsko narodno vijeće. Tako su u suorganizaciji Grada Sinja (Miro Bulj) i Srpskog narodnog vijeća (kako Bulj kaže: ‘iza kojeg stoje Pupovac, Vučić, Jović, svi pod patronatom srpskog tjednika Novosti‘) u Sinju 23. i 24. kolovoza organizirana 2 dana glazbeno-folklornog programa, prepunog sudionika i bendova iz Srbije. Među ostalim, radionicu pjevanja u Sinju, u gradskim prostorijama, održala je Svetlana Spajić, jedna od najautentičnijih pojava srpske kulture i čuvarica tradicije krajiških Srba. Na sinjskoj drevnoj tvrđavi Kamičak, srpski bend ‘Too Much of Such‘ izvodio je svoje uspješnice i zabavljao prisutne. Činjenica jest i da su se građani žalili zbog buke, branitelji prosvjedovali zbog izvođenja koračnice ‘Bella ciao‘, no sve to u ovoj priči nije bitno koliko nepobitna činjenica kako je Miro Bulj prvi gradonačelnik Sinja koji je u program ‘Dana Alke i Velike Gospe‘ kao suorganizatora uključio Srpsko narodno vijeće. Iako mu to, kao prigodnom desničaru od interesa, baš i nije drago, po tome će ga povijest, Sinjani i građani Hrvatske upamtiti!

Jeftini punti

Iz navedenih razloga tražimo odbacivanje optužnica protiv Mira Bulja jer je jasno kako je izložbu zabranio samo želeći dobiti koji jeftini politički punat, što i nije neki velik ‘krimen‘.

image

Igor Vidalina

Ante Čizmić/Cropix

Istodobno, što je puno važnije, tražimo odgovore od nadležnih istražnih tijela:

- Što je s krivotvorenjem i antidatiranjem narudžbenice s tvrtkom ‘Neokod‘ d.o.o. iz Siska po kojoj je račun plaćen 15. 8. 2021., a narudžbenica izdana 9. 9. 2021. g.?

- Što je kaznenom prijavom za cijepanje nabava kako bi se posao projektiranja gradske odvodnje dodijelio sinu gradskog vijećnika Mosta?

- Što je s dodjelom poslova pravnog savjetovanja i zastupanja Grada Sinja, gradskih tvrtki i ustanova svome rođaku, odvjetniku Bulju?

- Što je s 200.000 kuna nenaplaćenih potraživanja od zakupnika kafića u gradskoj sportskoj dvorani, čija mogućnost naplate je propala odlaskom u stečaj, a neaktivirane bankovne garancije i danas stoje u gradu?

- Što je s nabavom usluga projektiranja kulturno-turističke infrastrukture za iznos od 411.425 eura, a koji je na temelju kriterija iskazanih u omjeru 90 posto za prethodno iskustvo nominiranog ključnog stručnjaka, u odnosu na kriterij cijene ponude od 10 posto, praktički onemogućio slobodno tržišno natjecanje i definirao odabir unaprijed željenog i ciljanog ponuditelja?

- Što je s majkom svih afera Mira Bulja, sinjskom Ređijom - srcem grada koju je nezakonitim radnjama prepustio privatnom kapitalu?

To je ono što zanima naše sugrađane, tu tražimo odgovore, a na sramotu i podsmijehe kojima je naš grad izložen navikli smo. Proći će." 

image
Vojko Basic/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 07:23