StoryEditorOCM
SplitPozitivna revizija

Župan Boban o (ne)spornom spajanju županijske ustanove s KBC-om: ‘Stomatolozi se sele na Križine, nema uhljebljivanja‘

Piše Sandra Barčot
28. lipnja 2024. - 11:32
‘Pacijentima će biti usluge na istom mjestu, isti zaposlenici, isti liječnici s tim da će njihov broj biti i veći‘, rezimirao je BobanVojko Bašić/Cropix

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban izuzetno je zadovoljan rezultatima okončane državne revizije tijekom koje se devet mjeseci "češljalo" poslovanje regionalne uprave.

- Među rijetkima smo područnim upravama s ovako dobrim poslovanjem. Bezuvjetna pozitivna ocjena za naše poslovanje nas itekako raduje, što je sve potvrda kako odlično radimo - naglasio je Boban tijekom održavanja sjednice Županijske skupštine splitsko-dalmatinske, te je dodao:

- Danas nas među više od 50 točaka dnevnog reda čeka i rasprava o prijedlogu rebalansa proračuna gdje nam je prihodovna strana povećana za 64 milijuna eura. Imamo i povećan broj radnih mjesta u svim segmentima, a to je porez na dohodak.

Radi se o 11 milijuna eura. Sredstva iz fondova EU-a su veća za 19 milijuna eura.

Kazao je župan i ovo:

- Za zbrinjavanje mladih obitelji rješenje pronalazimo u aktivizaciji stambenih objekata, koji se uglavnom nalaze u Zagori, a gdje je bio smještaj nekadašnjih djelatnika te nastavnika u školama.

Za naš jutrošnji tekst o spajanju Stomatološke poliklinike, županijske ustanove, s državnim KBC-om Split, rekao je kako se "ne radi o uhljebljivanju, jer neće više imati Upravno vijeće, ravnateljstvo i administraciju".

- Sve to će biti u sastavu administracije KBC-a, pacijentima će biti usluge na istom mjestu, isti zaposlenici, isti liječnici s tim da će broj liječnika biti veći – rezimirao je Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 11:33