StoryEditorOCM
SplitJUTRO NAKON

Zapaljeni brod u čudu ostavio mještane Slatina, već se roje teorije: ‘Ovo je bilo planski! A neki tu rade na crno...‘

Piše Frano Kiso
Vojko Bašić/Cropix
29. lipnja 2024. - 12:55

Kad smo došli u subotu ujutro u Slatine, ništa nije slutilo na to da je nekoliko sati prije buknuo usidreni brod kojeg je gasilo 15 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Slatine i Okrug te pripadnici JVP-a Trogir.

Malo ribarsko mjestašce na Čiovu odisalo je pravom ljetom idilom, a zatečeni mještani su raspolagali s otprilike jednakom količinom informacija kao i mi.

image

Vlasnik Mario Andrijolić u nevjerici promatra zapaljeni brod

Vojko Bašić/Cropix

- Čuo sam jutros nešto na radiju, da je gorio brod. Žena mi je rekla da cila roba smrdi na zapaljenu plastiku - veli nam umirovljenik Vinko nakratko prekidajući partiju briškule na tek desetak metara od spaljenog plovila. Nije izgorio brod, to se samo novi svjetionik upalio, našalili su se sa susjednog stola.

image
Vojko Bašić/Cropix

Međutim, drugima situacija nije bila nimalo smiješna, naročito vlasniku tvrtke ‘Bura Line‘ koji je prošlu noć proživljavao pravi pravcati horor gledajući kako mu plamen guta putnički brod koji inače vozi na redovnoj relaciji između Slatina i Splita.

- Dogodila se konkurencija. Eto što se dogodilo - bilo je prvo što nam je kazao šokirani Mario Andrijolić dok je u nevjerici promatrao zgarište koje je dovedeno pod kontrolu malo iza četiri sata ujutro.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Sve je planulo u 15 minuta! To se ne može dogodit ako nije planski, brod je bio cili u izolacijskom, protupožarnom materijalu. Trebali smo od ponedjeljka voziti novu liniju Arbanija - Split i onda se ovo dogodi. Radio sam na pristaništu nekoliko sati i čim me malo nije bilo zapalio se cili brod. Možete povezat i sami - u dahu nam je kazao Andrijolić dodavši da se tamo nalaze "neki koji rade na crno".

Naš razgovor je prekinula ekipa stručnjaka za požar koji će pokušati rasvijetliti sve okolnosti pod kojima se ovaj nesretni događaj dogodio, no na licu mjesta se našao potpredsjednik lokalne Lučice iz koje su udaljene obližnje brodice kako se plamen ne bi proširio i na njih.

image

Ante Nakir

Vojko Bašić/Cropix

- Tu su neki feštali u blizini, ali tko zna kako je sve krenulo, možemo samo nagađat. Luka zadovoljava sve potrebe norme i propise - pojašnjava Ante Nakir, također u čudu gledajući prizor broda koji će teško opet krenuti na plovidbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 12:27