StoryEditorOCM
Splitjavljaju iz policije

Za eksploziju u splitskoj školi sumnjiče se dvojica maloljetnika. Jedan je već vandalizirao ustanovu ovog ljeta?

Piše P. K.
11. rujna 2024. - 11:38

Kako javljaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, za aktivaciju pirotehničkog sredstva tipa F4 u Osnovnoj školi Meje, koja se dogodila u ponedjeljak navečer oko 21.20 sati, sumnjiče se dva maloljetnika. Osim za ovaj, svježi incident, jedan od njih sumnjiči se da je u srpnju ove godine na istoj školi razbio više stakala. Protiv njih bit će podnesene kaznene prijave. 

- U odnosu na događaja od 09. rujna 2024.godine  kada je u osnovnoj školi na području Meja u Splitu aktivirano pirotehničko sredstvo policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su obilježje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari opisano u članku 253. st.3 Kaznenog zakona ostvarila dvojica maloljetnika. Jučer tijekom dana provedeno je istraživanje nad jednim od njih, dok će danas tijekom dana istraživanje biti dovršeno nad drugom osobom - poručuju iz policije.

Nakon dovršenog istraživanja protiv njih će Općinskom državnom odvjetništvu, Odjeku za kaznenopravnu zaštitu djece i maloljetnika biti podnesena kaznena prijava u formi posebnog izvješća.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Nadalje, provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je jedan od njih od 26. do 29. srpnja 2024. godine na istoj školi razbio više stakala radi čega će također biti kazneno prijavljen - dodali su.

U utorak smo i sami otišli provjeriti kako izgleda školski toalet koji je bio meta počinitelja. Iako dozvolu za ulazak u školu nismo dobili zbog sigurnosti školaraca, šteta se vrlo dobro vidjela i iz školskog dvorišta - popucali su prozori, uništeni su pisoari... Nakon incidenta, stakla je u toaletu navodno bilo do koljena. 

Kako su nam kazali prolaznici, detonacija se čula sve do hotela "Marjan", koji je od škole udaljen otprilike kilometar. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 11:39