StoryEditorOCM
SplitI JOŠ ĆETE UŠTEDJETI

Je li ovo normalno? Pogledajte za koliko se prodaje trošna kuća u Splitu. Za te novce možete kupiti dvorac u Francuskoj

Piše Frano Kiso
26. kolovoza 2024. - 19:36

Nije nikakva novost da je domaće tržište nekretnina u stanju potpune šizofrenije te se traže suludi iznosi za nekretnine koje svojoj kvadraturom, lokacijom i opremljenošću nimalo ne odgovaraju traženoj cijeni. 

Posebno je to izraženo na obali zaraženoj turističkim virusom koji je dignuo cijene kuća, vila i apartmana do nebesa, a istovremeno podstanari, studenti i mlade obitelji muku muče s pronalaskom adekvatnog smještaja. Iako oni vjerojatno ne traže milijunske nekretnine, mi smo na Njuškalu pronašli jednu od najskupljih kuća u Splitu.

Trošna samostojeća kuća na Marjanu ima 155 metara kvadratnih stambene površine te vlasnik navodi da joj je potrebna potpuna adaptacija. Sagrađena je na zemljištu od 650 kvadrata i za nju se traži 2.2 milijuna eura! Cijeli oglas možete pogledati OVDJE.

Željeli smo ovu nekretninu usporediti s nekom europskom i potraga nas je dovela do nevjerojatnih zdanja poput francuskog dvorca iz 15. stoljeća čiji se 450 kvadrata proteže na čak pet etaža, a krcat je umjetninama i odiše renesansnom poviješću. Ovaj bajkoviti dvorac lorda Philippea du Moulina sadrži prekrasnu knjižnicu, unikatno spiralno stubište, pristupni pokretni most, kule, kapelice, konjušnice, a pripada mu i veliko zemljište sa šumom.

image

Oglas za dvorac u Francuskoj

Cabinetlenail.com

Sve to ćete platiti čak 200 tisuća eura manje nego spomenutu kuću na splitskom Marjanu, pa će vam sigurno ostati ‘kusura‘ za agencijsku proviziju, porez francuskoj Vladi, batlera i vrtlara. Ako vam sve ovo zvuči primamljivo, bacite oko OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 07:00