StoryEditorOCM
Splitsmrad plastike

VIDEO Saznali smo što je gorjelo na zapadnoj tribini Poljuda, oglasio se i Hajduk; slična situacija zbila se i nedavno

Piše S. Ša.
2. rujna 2024. - 17:12

Igrao se sami kraj susreta između Hajduka i Osijeka na Poljudu ovog vikenda kada se, kako smo već ranije pisali, nešto zapalilo unutar zapadne tribine. 

Prava drama odvila se na Poljudu, policija i vatrogasci raščistili tribinu, bili smo na licu mjesta, evo snimke akcije

Policajci su brzinski raščistili dio gledališta, te su uletjeli vatrogasci koji su ugasili plamen, pa je zahvaljujući hitrom i kvalitetnom reakcijom hitnih službi sve brzo okončano.

No, kako nam javljaju naši čitatelji, slična situacija dogodila se na istoj tribini prije nekoliko tjedana na utakmici Hajduka i Ružomberoka na Poljudu.

- Cijelu utakmicu protiv Ružomberoka je nešto gorjelo ispod zapadne tribine, proširio se bijeli dim i osjetio smrad plastike.

Ljudi su negodovali zbog smrada i vikali prema loži. Malo je stalo nakon što su vatrogasci došli na tribinu, da bi u drugom poluvremenu opet pojačalo - navela je naša čitateljica. 

image

Požar na Poljudu na utakmici Hajduka i Ružomberoka

Snimila čitateljica

Kako bismo saznali zbog čega je na zapadnoj tribini Poljuda došlo do zapaljenja, kao i što je gorjelo, kontaktirali smo Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita.

- Gorjelo je smeće (sitni papir i slično) ispod tribine, preciznije između betonske konstrukcije, te su ga vatrogasci ugasili vodom.

Između betonske konstrukcije zna se s vremenom nakupiti sitnog papira i otpada pa uslijed neprestanog odbacivanja neizgorenihg opušaka može doći do zapaljenja. Policija nam je osigurala koridor tako da nesmetano možemo pristupiti gašenju - kazali su nam vatrogasci.

Upit o cijeloj situaciji poslali smo i Hajduku. 

- Na obje spomenute utakmice došlo je do zapaljenja otpada koji se tijekom utakmica nagomilao između armiranih betonskih nosača, a vjerojatno uslijed bacanja navedenog otpada i opušaka cigareta u otvore/procjepe koji su fizički dostupni gledateljima.

Iako je zbog dima situacija neugodna, ističemo kako nije bilo opasnosti za gledatelje te ostale sudionike utakmice, jer nije postojala mogućnost širenja vatre.Problema smo svjesni te ćemo do naredne domaće utakmice isti nastojati trajno riješiti - naveli su u Hajduku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 18:42