StoryEditorOCM
SplitNAKON ČETIRI MJESECA

VIDEO Bojan Ivošević se pohvalio da zlostavljani psi napokon dolaze u sklonište. Pogledajte kako mu zahvalno ližu ruku

Piše Frano Kiso
18. srpnja 2024. - 18:04

U više navrata smo iznosili mučne detalje zastrašujuće priče o nesretnim psima koji su krajem ožujka pronađeni na Putu Orišca gdje je 64-godišnji psihijatar u željeznim kavezima i nehumanim uvjetima držao i mučio 61 odraslog psa, šest štenaca i dva vuka.

Tako su nedavno objavljene i uznemirujuće slike na kojima se vidi obješeni pas uz žestoke optužbe na račun ‘NO KILL skloništa Animalis Centrum‘ i Grada Splita, no od svih njih smo čuli opravdanja kako rade sve u svojoj moći da pomognu životinjama.

Dogradonačelnik Bojan Ivošević je tada objavio i da se užurbano gradi 60 boksova za pse pojedinačne površine 6 metara kvadratnih, a sada je konačno počelo useljenje pasa u sigurne uvjete.

- Kako se na Karepovcu koji box dovrši, tako se s Orišca prebacuju psi u novi dom. U ovom trenutku šest pasa promijenilo je prebivalište i sudeći po reakcijama, život bez lanca im se jako dopada - piše Ivošević na svojoj Facebook stranici uz video na kojem se vidi kako mu usrećeni psi zahvalno ližu ruku.

- Da, ovo su isti oni psi sa strašnih snimki koje su potresle javnost prije tri mjeseca, a zasluge za njihov napredak idu za ‘NO KILL sklonište za napuštene životinje Animalis Centrum‘ koje je u ime Grada Splita protekla tri mjeseca svakodnevno skrbilo o njima - zahvalio se dogradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. kolovoz 2024 19:21