StoryEditorOCM
SplitSvi u Plan B

Sutra humanitarni koncert za pomoć ženama oboljelim od raka: vaša ulaznica - njihova nada! Pomozimo im, evo detalja

Piše Jelena Banovac
6. listopada 2024. - 17:42

U ponedjeljak, 7. listopada 2024., s početkom u 20 sati, održat će se humanitarni koncert u BackBaru Plana B u Splitu, s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu Caspera. Ova večer posvećena je ženama koje se suočavaju s teškom dijagnozom karcinoma, a sav prihod bit će usmjeren na svakodnevni rad udruge koja pruža savjetodavnu podršku, grupne i individualne terapije te emocionalnu pomoć od strane žena koje su već prošle kroz slične životne izazove.

Udruga Caspera trenutno djeluje u neadekvatnim uvjetima. Prostor u kojem se nalaze pun je vlage i curenja, a najveći problem predstavlja činjenica da udruga nije vlasnik tog prostora. U podnajmu su i čekaju natječaj kako bi osigurale dugoročan boravak. "Naš krajnji cilj je osigurati vlastiti prostor u kojem bismo mogli pružiti smještaj ženama koje dolaze na terapije izvan Splita, tako da ne moraju dodatno brinuti o troškovima smještaja," istaknula je Sonja Grgat, predsjednica udruge. Trenutno nemaju krevete, ali cilj im je osigurati barem tri kreveta kako bi mogli pružiti pomoć ženama kojima je potreban smještaj, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada je pronalazak smještaja u Splitu iznimno težak, gotovo i nemoguć.

Koncert će uključivati nastupe Supersonic banda i DJ set Vjeke Liksonixa, dok će voditelj večeri biti Ribafish, prepoznat po svom humanitarnom radu. Dio programa uključuje i aukciju umjetničkih slika članice udruge Sanje Kalebić, čiji radovi dodatno pridonose prikupljanju sredstava. Organizatori događaja su Udruga dalmatinskih pivara, PLAN B pub i Tap B Craft Brewery & Brewpub Split, uz medijsko pokroviteljstvo Slobodne Dalmacije.

Ulaznice za koncert nisu samo donacija, već izravna pomoć za bolji život žena koje se bore s karcinomom. Sav prihod bit će usmjeren na osiguranje boljih uvjeta i dugoročnog prostora za udrugu Caspera. Ulaznice možete kupiti putem sljedećeg linka.

Na današnjoj humanitarnoj utrci u Splitu "Race for the Cure", sudjelovalo je više od 50 članova udruge, pružajući podršku oboljelima. Četiri hrabre članice otrčale su cijelu utrku, ističući važnost zajedništva u borbi protiv karcinoma.

Pridružite nam se i pružimo zajedno ruku podrške onima kojima je najpotrebnija.

image
Sonja Grgat
image

 Četiri dame su otrčale 5 kilometara u znak podrške onima koji prolaze slično što su i one

Sonja Grgat
image
Nikola Brboleža/Cropix
image
Sonja Grgat
image
Sonja Grgat
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 18:01