StoryEditorOCM
Splitkako kome

‘Ultranaute‘ smo ispitali koliko plaćaju noćenja u Splitu. Nekima je povoljno, drugima baš i ne: Apartman nam je 1200 €

Piše Petra Klarić
13. srpnja 2024. - 09:38

Ususret Ultri u javnom se prostoru  pisalo i razglabalo o cijenama i popunjenosti apartmana u Splitu pa smo situaciju odlučili provjeriti na terenu. Zaustavili smo nekoliko stranih "Ultranauta" i pitali ih koliko dugo ostaju u Splitu, ali i koliko će ih to koštati.

Prvo smo nabasali na šest djevojaka iz Californije, kojima je ovo prvi put na "Ultri". Doduše, jedna od njih je bila na Ultri u Miamiju.

Odsjele su u službenom Beachville kampu u Omišu. Beachville paket košta 239 eura po glavi, a za tu cijenu, osim smještaja, dobije se i trodnevna ulaznica.

- Nije nam skupo, u usporedbi s Californijom ove cijene su zaista zanemarive - rekla je.

Nabasali smo zatim na šestoricu ragbijaša u zanimljivom modnom izdanju. Svi od reda nosili su šarene Speedo kupaće gaće. I to je bilo sve, osim cipela naravno.

- Smješteni smo vrlo blizu, pet ili 10 minuta pješke odavde. Ostajemo tu tri noći i to plaćamo 600 eura. Cijena nije strašna, a veliki je benefit što smo tako blizu festivalu - kaže Arnaud iz Francuske. 

image

Nekima je travnjak bio odlično mjesto za predah

Joško Šupić/Cropix

Sljedeće sugovornice smo zaustavili na putu do glavne pozornice, tri djevojke iz Latvije. One tu ostaju tri noći, a apartman im se nalazi u centru grada. Dobar je to ubod, smatraju, i s obzirom na lokaciju na kojoj se apartman nalazi, smatraju da nije pretjerano skup.

- Moram reći da sam već bila na Ultri u Hrvatskoj pa primjećujem da su cijene smještaja ove godine nešto više - rekla nam je jedna od njih.

image

Split, 120724.
Prva vecer 10. Ultra Europe festivala elektronske glazbe u Parku mladezi.
Foto: Josko Supic/CROPIX

Joško Šupić/Cropix

Pažnju nam je privukao još jedan par ekscentričnog izgleda. Kad smo s njima "upali" u priču, otkrili smo da su Talijani, iz Milana.

- Ukupno nas je šest i ostajemo tjedan dana. Apartman plaćamo 1200 eura, mislim da je malo skupo. Ništa bolja situacija po tom pitanju nije ni u Italiji, Milano je dosta skup - priznao nam je simpatični Simone.  

Da ne bude da mi svih zaustavljamo, zaustavili su i nas sa zamolbom da okinemo fotku, i to ispred šatora u kojem se pruža prva pomoć. Dok je bolničar njihovom prijatelju zavijao nogu, ostatak ove španjolske klape pitali smo za cijenu smještaja.

- Spavamo u Poljicima, četvero nas je i to će nas ukupno koštati 1500 eura. Nije mi to previše, ali moram reći da su nas cijene na Hvaru šokirale, posebno u Carpe Diemu - rekao nam je dobro raspoloženi Španjolac.

image

Na Parku mladeži večeras je bilo na desetke tisuća ljudi

Saša Burić/Cropix

Dok mi razglabamo o cijenama i popunjenosti, čini se da partijanere cijene previše ne more. To je sasvim prirodno, došli su se tu opustiti i zabaviti, tko će gledati svaki cent...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2024 06:51