StoryEditorOCM
Splitna sve strane

U Splitu započinju veliki radovi, trajat će 10 mjeseci. Od sutra se zatvara dio prometnice, ovo su alternativni pravci

Piše SPLIT SD
21. svibnja 2024. - 20:03

Grad Split je na svojoj službenoj Facebook stranici obavijestio građane o privremenom zatvaranju dijela Puta Žnjana - 80 metara zapadno od ulice Ane Katarine Zrinski prema Velebitskoj ulici. Opsežni radovi započinju od srijede 22. svibnja.

image
Facebook/Grad Split

Kako bi se građani mogli bolje snaći, navedeni su alternativni pristupi, pa će stanovnici zapadno od zahvata moći pristupiti preko Velebitske ulice. Stanovnici istočno od zahvata moći će koristiti Put Duilova i istočni dio Puta Žnjana.

- Kada radovi u sklopu Aglomeracije budu gotovi, što se očekuje sredinom lipnja, Grad Split će omogućiti alternativni pristup sa Šetališta Pape Ivana Pavla II.

Podsjećamo, riječ je o radovima na izgradnji prometnice duge 350 metara koja se proteže od Velebitske ulice preko križanja s ulicom Ane Katarine Zrinski, te još 50 metara istočno od križanja. Radovi obuhvaćaju instalacije vodovoda, kanalizacije, javne rasvjete, srednjetlačne plinske mreže te izgradnju potpornih zidova.

image
Ante Čizmić/Cropix

Radovi se vrše u fazama prema čemu se prilagođava režim prometovanja, maksimalno vodeći računa o sigurnosti i omogućavanju alternativnih pristupa građanima. Predviđeno ukupno trajanje svih radova na izgradnji prometnice je 10 mjeseci - izvijestili su nas iz Grada.

Inače, zbog radova na Putu Žnjana prije nekoliko su dana prosvjedovali obližnji stanari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 09:51