StoryEditorOCM
SplitKO DANAS SVE VOZI?!

U Kaštelima policija zaustavila mladića bez vozačke, našli mu i željeznu šipku. Tražili od suca da ga pritvori. Uzalud

Piše split sd
6. rujna 2024. - 10:18

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u srijedu oko 23:25 sati na području Kaštel Starog uočili su vozilo koje je ubrzalo nakon što je vozač uočio policijske službenike. Policijski službenici ubrzo su zaustavili vozilo, u vozilu su se nalazile dvije osobe, a upravljao je 21-godišnjak.

- Vizualnim pregledom uočeno je da se u vozilu iza vozačevog sjedala nalazi željezna šipka duljine oko 50 centimetara koja može biti namijenjena za napad ili nanošenje ozljeda.

Obavljenim provjerama utvrđeno je da  21-godišnjak upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Vozač je doveden u službene prostorije, a vozilo je privremeno oduzeto.

S obzirom na postojanje sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nakon dovršetka istraživanja odveden je na Općinski prekršajni sud.

S obzirom na to da je okrivljeni ponavljač najtežih prometnih prekršaja u optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje i izricanje kazne zatvora, kako bi spriječili okrivljenog u daljnjem činjenju najtežih prometnih prekršaja koji mogu dovesti do štetnih posljedica, kako za okrivljenog tako i za druge sudionike u prometu kao i za građane - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Nakon dovođenja, sud je vozača pustio na slobodu i predmet stavio u redovan postupak.

Policijski službenici jučer oko ponoći u Splitu su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 27-godišnjak za kojeg je obavljenim provjerama utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljane vozilom bilo koje kategorije.

- Doveden je u službene prostorije i uz optužni prijedlog je odveden na Općinski prekršajni sud. Vozač je ponavljač prometnih prekršaja, a u posljednje dvije godine tri puta je vozio u alkoholiziranom stanju. Nakon dovođenja sud je okrivljenika pustio na slobodu - rekli su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:47