StoryEditorOCM
Splitprijavljeno policiji

U centru Splita netko već danima prevrće parkirane motocikle; na jednom od njih ostavljena je i znakovita poruka...

Piše S. Ša.
21. rujna 2024. - 22:26

- U protekla četiri dana u Zagrebačkoj ulici prevrnuto je nekoliko parkiranih motocikala. Ne događa se to samo pod okriljem noći, jedan od njih bačen je usred bijela dana. Na mome je danas ostavljena poruka, koju mogu protumačiti i kao prijeteću, a ta je da čuvam svoju Vespu. Ne znam što bih rekao, događalo se već da mi netko razbije retrovizore ili da se turisti ispovraćaju po njemu, ali da će netko ići po ulici i bacati motore stvarno nisam mogao ni zamisliti - objašnjava nam Splićanin M. G. (podaci poznati redakciji) što ovih dana proživljavaju motoristi koji parkiraju na nogostupu nasuprot parka Đardin. 

image
Snimio čitatelj

- Mogu razumjeti da nekome može smetati motocikl na nogostupu, iako mislim da se i pored njega može normalno proći jer ima dosta prostora, ali onda je mogao ostaviti ceduljicu i napisati nam da ne parkiramo više tu i mi bismo to poštivali. Za nečim ovakvim stvarno nije bilo potrebe. 

Živim u blizini, a pošto je s automobilom postalo nemoguće pronaći parking, svugdje idem s motorom, bilo ljeto ili zima... Ali nakon svega što se u zadnje vrijeme događa, stvarno ne znam - kazao nam je, te otkrio nešto više o poruci koju je dobio.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj

- Momak koji radi u blizini, a kojem je prevrnut motcikl prije par dana, zvao me i javio kako mi je ostavljena poruka, pa sam sišao vidjeti o čemu se radi. Na njoj je pisalo, koliko sam uspio dešifrirati "Bravo za vespu, čuvajte je". Otišao sam na policiju kako bih sve prijavio. Oni su mi rekli da nije toliko hitno budući da nikome život nije ugrožen, ali da će me primiti ako pričekam. No, budući da to nisam mogao, rekao sam kako ću se vratiti u ponedjeljak.

Vozači kojima je prevrnut motocikl također su sve prijavili policiji, te je obavljen očevid, ali još se ne zna tko je krivac. Ja sam svoj nakon svega ovoga pomaknuo na drugo mjesto, ali nemam baš puno izbora za parking u okolici. U gradu već dugo nema parkirnih mjesta za automobile, još malo pa ih neće biti ni za motocikle - zaključuje naš sugovornik.

Oko cijele ove situacije poslali smo upit Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, a njihov odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 22:29