StoryEditorOCM
SplitKULTUROLOŠKI ŠOK

Strankinju zgrozilo što se u Hrvatskoj kažnjava s 300 eura: ‘Taksist me upozorio... Hrvatska ne želi gledati žene!‘

Piše SPLIT SD
24. kolovoza 2024. - 18:57

Iako su Dalmatinci već i naviknuli gledati raskalašene turiste po gradskim ulicama, bilo da su u alkoholiziranom stanju ili nedolično odjeveni, te uporno apeliraju da ih se počne rigoroznije kažnjavati, stranicama su te stvari očito potpuno normalne.

Dokaz tome je i video jedne američke TikTokerice koja trenutno boravi u Splitu i na Hvaru, a svoje je pratitelje upozorila da Hrvatska ima problem s golišavim tijelima u starim gradskim jezgrama.

- Jeste li znali da ćete dobiti kaznu od 300 eura ako hodate u kupaćem kostimu u gradu? Ja nisam znala - počinje prepričavati kako je saznala za ovaj propis.

- Bila sam na plaži, iza sam odjenula ove bijele hlače i gore mi se vidio dio kupaćeg kostima. Taksist mi je rekao da se odmah moram pokriti. Hrvatska ne želi gledati žene?! - pita se Sophie, dok su njeni gledatelji bili na strani zakona.

Zašto je vama Amerikancima tako čudno što ne možete hodati goli po ulici; ovako je i u većini drugih europskih država; znakovi upozorenja su na svakom koraku... Nižu se komentari ispod videa koji je izazvao dosta polemika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 14:27