StoryEditorOCM
Splitsplitsko stanje uma

Sve je počelo s podjelom fažola, a onda se razvila Facebook karačina. Šamara se statusima, spominju se ustaše, Židovi...

Piše N. L.
2. svibnja 2024. - 14:28

Podjela fažola na Marjanu u sklopu proslave Praznika rada koja obično protječe bez problema, očito je uzburkala je političke duhove. Odnosno, sve je krenulo kad je šef splitskog SDP-a Davor Matijević na svom Facebooku objavio status u kojem proziva bračni par Puljak da su "iskoristili podjelu fažola kako bi promovirali vlastitu stranku, ali s našim novcima".

image
Vojko Basic/Cropix

Naveo je kako su "fažol dijelili gradonačelnik Ivica Puljak, (što je običaj), njegova supruga sa zagrebačkim saborskim mandatom koja je pomiješala Marjan s Jarunom i četa stranačkih članova koji su besramno nosili majice stranke Centar" uz pitanje: Puljci, je l‘ vas sramota?

‘Puljci, jel vas sramota? Ručak kupljen našim novcima dijelite u stranačkim majicama, a Centar mjesečno dobije 30.000 €"

Na kraju statusa napisao je: P.S. Marijana, kako napreduju pregovori s Domovinskom pokretom?

Nije dugo trebalo čekati odgovor prozvane strane, a ovog puta u ulozi branitelja Puljkovih našao se zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević koji je na status Matijevića odgovorio svojim statusom na Facebooku.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Davore, najbolje da Peđu pitaš kako idu pregovori s Domovinskim pokretom. Možda još bolje da u pregovore uključi i tebe s obzirom na tvoju odličnu suradnju s DP-om kada si s Penavom, Skejom & co podržavao Pavelićev projekt Hrvatske pravoslavne crkve (link u komentaru).

Samo nastavi ovako, bit će nam lakše 2025 - naveo je u svojoj objavi Ivošević.

image
Screenshot/Facebook

Onda se loptica opet prevacuje u polje SDP-a, točnije kod Karla Pilka, političkog tajnika splitske organizacije koji odgovara Ivoševiću kako je "za pregovore sa Domovinskim pokretom trebalo se angažirati Ivicu, a ne Marijanu".

- Kad bi zagustilo u pregovorima Ivica bi opet zapiva onu o “gustoj magli iznad Zagreba” te bi cijeli pregovarački tim unisono izveo neke ustaške hitove.

image
Jakov Prkić/Cropix

A ako bi zapeli na ideološkoj razini, tu bi mogao uskočit Bojan sa svojim stavovima o Židovima na primjer. Iako mislim da je on preekstreman i za Domovinski pokret. Još nikad nisam čuo nekog dužnosnika DP-a da govori o Židovima što i Bojan:

“Dabog da ti dica odrasla u Gazi da ti mater je*em, od koga si ti bolji, vi ste toliko bolji da ste državu dobili kmečanjem i lobiranjem. Za vas su Romi gospoda, a Kurdi božji narod s obzirom na karakter i borbu koju vode. Potpuno mi je jasno zašto se Hitler okomia baš na Židove, slično sa sličnim ne može ništa…”

P.S. Bojane šta misliš o dijeljenju fažola u majicama Centra? Tako je i HDZ dijelio 90-ih humanitarnu pomoć u majicama HDZ-a što zapravo samo potvrđuje da ste vi nova verzija - HDZ 2.0 - odgovorio mu je Pilko.

image
Screenshot/Facebook

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 13:46