StoryEditorOCM
SplitBira Trip Advisor

Stranci su ludi za najprovokativnijim splitskim restoranom: Naši arambaši su hit, a nije šala, nudimo im i ‘happy end‘!

Piše Tanja Šimundić Bendić
24. lipnja 2024. - 07:10
”Fantažija” po odabiru gostiju davno usidrila na sam vrh ljestvice najboljih splitskih restoranaPaun Paunović/Cropix, Marija Laca

Šaka suza, vrića smija, ča je život nego fantažija... – pjevao je Oliver, napisao Runjić, a kao poveznicu u naziv stavio jedan od najprovokativnijih splitskih restorana. "Fantažija – kitchen & wine" mu je ime. Nalazi se u Ulici bana Jelačića, mic-mic od najveće gradske gužve iz centra grada, mic od Šperuna.

Gosti koji ga biraju su većinom stranci, od 40 pa naviše, mahom Englezi i Amerikanci. Primjećuju ga, među ostalim, na Trip advisoru, uočavajući kako se "Fantažija" po odabiru gostiju davno usidrila na sam vrh ljestvice najboljih splitskih restorana. I tu čvrsto drži svoje mjesto.

Prvo, najprovokativniji su u gradu. Drugo, imaju neočekivani kontrast ponude i usluge koji goste oduševljava. I treće, nude nešto iznenađujuće u svom jelovniku, primjerice, jelo zbog kojeg više ne morate putovati barem 30 kilometara u Zagoru kako biste u njemu uživali. Stranci za njim luduju.

Otkrili su ga, biraju ga i pokazuju kako je vlasnik restorana Jakov Podrug napravio dobru stvar gradnjom neobičnog koncepta, drukčijeg u odnosu na uobičajenu splitsku ponudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 08:31