StoryEditorOCM
Splithdz-ovac

Šuta: Drugi najveći grad u Hrvatskoj suočen s nizom prometnih izazova, vrijeme je da na čelu HC-a dođe osoba iz Splita

Piše SPLIT SD
24. kolovoza 2024. - 18:01

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić je prije koji dan skupštini društva podnio ostavku na tu dužnost, a razrješenje je zatražio iz osobnih razloga. Dok se ne odabere novi predsjednik Uprave, Hrvatske ceste vodit će članovi Uprave Alen Leverić i Željana Šikić

Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a  je objavio svoju fotografiju s objavom naslovljenom: vrijeme je za stručnu osobu na čelu Hrvatskih cesta.

- Prilikom izbora nove osobe na tako važnu funkciju potrebno je voditi računa o stručnosti i izvrsnosti. Međutim, ključno je prepoznati i pravi trenutak.

U ovom je trenutku Split kao drugi najveći grad u Hrvatskoj suočen s nizom prometnih izazova. Most Split - Kaštela, brza cesta Split - Omiš, izlazak iz trajektne luke, rekonstrukcija solinske Širine, samo su neki od neodgodivih infrastrukturnih projekata čija je realizacija neophodna za normalizaciju prometa i života naših sugrađana - nabraja Šuta poteškoće s kojima se nose vozači u ovom dijelu Dalmacije.

"Priželjkujem odabir najstručnije osobe"

- Izmjene Zakona o cestama koje sam predložio na sastanku s resornim ministarstvom, uskoro će se naći na Vladi. Proglašenjem nerazvrstanih cesta javnima, Split i drugi gradovi moći će poput države provoditi postupke izvlaštenja. To će znatno ubrzati završetak postojećih i izgradnju novih gradskih prometnica. Sada je trenutak da Split ode i korak dalje.

Kada je riječ o funkciji predsjednika Uprave Hrvatskih cesta priželjkujem odabir najbolje i najstručnije osobe. Istovremeno vjerujem da upravo Split može ponuditi takvu osobu. Osobu koja će svojim znanjem i zalaganjem ubrzati infrastrukturne projekte na širem splitskom području. Osobu koja će ravnomjerno razvijati cestovnu infrastrukturu u svim krajevima Hrvatske. Vrijeme je za stručnu osobu iz Splita na čelu Hrvatskih cesta. Vrijeme je za Split - zaključuje HDZ-ovac.

image
Facebook/Tomislav Šuta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 12:22