StoryEditorOCM
Splitzataškavanje?

Splitski HDZ-ovac: ‘Pored zdravih očiju direktor Čistoće tvrdi da nije gorjelo na Karepovcu, a Ivošević ušutkava!‘

Piše SPLIT SD
28. kolovoza 2024. - 08:32

Zašto ŽVOC nije izvijestio o vatri na Karepovcu i zašto je direktor Čistoće zanijekao da se išta na deponiju dogodilo preksinoć usljed udara gromova, a njegov zamjenik Polić je medijima dao oprečnu izjavu? S druge strane, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je sinoć pred novinarima minorizirao događaj, kazavši da nije bilo nikakvih problema.

Puljak i Ivošević na požarištu u Žrnovnici: ‘Sad se treba obraniti Sitno Donje‘. A požar na Karepovcu? ‘Ništa to...‘

Jutros se, pak, u polemiku uključio HDZ-ovac Toni Piplica, predsjednik Gradskog kotara Mejaši. Evo što je napisao uz fotografiju Marijane Puljak, saborske zastupnice i supruge splitskog gradonačelnika Ivice Puljka.

" Nažalost grmljavinsko nevrijeme je opet izazvalo velik požar u Žrnovnici koji još nije ugašen. Scene su podsjetile na mučno ljeto 2017. kada je vatra stigla nadomak Mejaša, a izgleda da su munje i prekjučer zapalile plinske ispuste na Karepovcu. Međutim pored zdravih očiju stanovnika Kile i Kamena, direktor Čistoće nas uvjerava da vatre nije bilo, a zamjenik Ivošević ušutkava novinarska pitanja i zanimanje stanovnika primitivnim odgovorom: "Imate šefa Čistoće kojeg informiraju vatrogasci i tu staje rasprava". Zamjeniče gradonačelnika, dok Vas građani plaćaju rasprava i pitanja staju kad oni to kažu, a ne kad se Vama prohtije. Tko je uopće direktor Čistoće i otkad je on relevantan da bismo mu vjerovali na riječ pored videa i fotografija vatre na Karepovcu? Isti onaj koji se brčka u moru na godišnjem dok grad grca u smeću, a tvrtka je pred kolapsom.

Ne želim koristiti nemile događaje za političke rasprave, ali neću dozvoliti da itko ušutkava pitanja mojih susjeda, a kamoli ne direktor neradnik i zamjenik gradonačelnika kakav već jest.

Kad smo kod političkih poena, prisjetimo se kakav je sramotan cirkus oko požara 2017. godine izazivala tadašnja oporba, a današnja vlast. Vama na dušu.

Vatrogascima i susjedima iz Žrnovnice želim da požar što prije bude ugašen i da ga više nikad ne vidimo."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 11:28