StoryEditorOCM
Splittri tjedna muke

Splićanka opisala svježe iskustvo s koronom i upozorila: ‘Molim vas, nemojte se izrugivati s njom i shvaćati je olako‘

Piše split sd
7. kolovoza 2024. - 18:24
‘Izmjerila sam temperaturu i bila sam šokirana kad sam vidjela da je ona bila 39,8 °C‘, opisuje 50- godišnja Splićanka (ilustracija)Afp

Pandemija Covida-19 je godinama iza nas, neki su već i zaboravili epidemiološke mjere ili simptome koje su imali. Međutim, da Covid nije zaboravljen, svjedoče i liječničke statistike u kojima se navodi broj oboljelih.

Marija (50) iz Splita uputila je mail jednom portalu u kojem je potanko opisala svoju tešku borbu s Covidom-19. 

 "Zadnji dan godišnjeg odmora jedva sam se probudila i bila sam jako umorna, boljela me glava te sam teško disala jer mi je nos bio začepljen. Izmjerila sam temperaturu i bila sam šokirana kad sam vidjela da je ona bila 39,8 °C. Jedva sam se odvukla do kuhinje da si natočim čašu vode da popijem gram paracetamola. Zacrnilo mi se pred očima od slabosti i umora, a kad sam ponovno legla u krevet, nisam se mogla nikako namjestiti jer me bol u donjem dijelu leđa doslovno razdirala", ispričala  je Marija, piše Net.hr.

image

‘Nazvala sam kćer da mi kupi test za COVID-19 i on je nakon testiranja bio pozitivan‘ (ilustracija)

Srđan Vrančić/Cropix

 "Posljednji put su me tako užasno boljela leđa kad sam imala koronavirus u listopadu 2022. godine te sam se skoro isto ovako loše osjećala. Nazvala sam kćer da mi kupi test za COVID-19 i on je nakon testiranja bio pozitivan. Muž je došao s posla ranije i donio mi pileću juhu, no nisam ništa mogla jesti jer me je i grlo počelo boljeti i nisam mogla gutati. Kćeri sam rekla da nam ne dolazi par dana dok mi ne bude bolje, no meni nikako nije bilo bolje. Jedino je bilo dobro to što mi je visoka temperatura nestala nakon tri dana.

image

‘Bila sam toliko promukla da nisam mogla pričati. Živjela sam na juhama, krekerima i kuhanim tikvicama. Sva ostala hrana mi se gadila‘ (ilustracija)

Afp

Osjećala sam se kao da me kamion pregazio, boljeli su me mišići, kosti, zglobovi, grlo, glava… Ma sve! Bila sam toliko promukla da nisam mogla pričati. Živjela sam na juhama, krekerima i kuhanim tikvicama. Sva ostala hrana mi se gadila. Svako jutro bih se budila s nadom da će mi biti barem malo bolje, no moja agonija nije prestajala ni nakon devet dana. Svaki pokret bio mi je bolan, a napraviti par koraka bio mi je stravičan napor i nisam mogla doći do zraka. I sjedenje me umaralo nakon tri tjedna patnje i još uvijek nakon skoro mjesec dana od pozitivnog testa na koronavirus brzo se umaram i ne mogu baš dugo hodati, bole me leđa, a sinusi su mi još uvijek djelomično začepljeni. Ne mogu vjerovati koliko mi je korona zagorčala život! Molim vas, nemojte se izrugivati s njom i shvaćati je olako te govoriti da to nije ništa!", završno je upozorila Marija, piše Net.hr

image

Liječnici i medicinske sestre dobro znaju koliko Covid-19 može biti opasan (ilustracija) 

Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 13:36