StoryEditorOCM
SplitLudo, bolesno...

Splićanka oglasila prodaju stančića u novogradnji na istoku grada, nakitila ga superlativima, ali brzo je aterirala...

Piše Tanja Šimundić Bendić
28. svibnja 2024. - 19:29

I kad pomislimo da smo stigli do dna, gruba realnost pokaže nam da od goreg ima još gore. Primjer nam je stigao kroz oglašenu prodaju stana površine 30 kvadrata u novogradnji na istoku Splita, kraj Malla, s parkirnim mjestom, za koji je prodavateljica tražila 180 tisuća eura.

Objava se nije pošteno ni "utoplila" na Facebookovoj oglasnoj stranici, a bijes pratitelja i komentatora već je bio na vrhuncu. U kratko vrijeme na prodavateljicu su sasuli takvu lavinu bijesnih komentara da joj nije preostalo ništa drugo nego podviti rep i izbrisati oglas.

Čini se, komentirali su ljudi, da je oglasila stan u zgradi Cesarica.

image
Tom Dubravec/Cropix

Stančić je opisan u superlativima, napisana je i dugačka lista tehničkih i izvedbenih novotarija, ni slike nisu bile za bacit. Tu je još i parkirno mjesto, što je u Splitu definitivni bingo. Ali, ljudi dragi, kamo mi to idemo, 30 kvadrata plus desetak za vozilo 180 tisuća eura! Što je previše, previše je, da je i sav u zlatu. Komentatori nisu štedjeli prodavateljicu, a osim što su je, reći ćemo kolokvijalno, pošteno izgadili, ocrnili su i splitsko stambeno ludilo. Kraja mu, očito, više nema.

Ovo nas sve više podsjeća na izreke tipa "Kud svi Turci, tu i mali Mujo".

Ili "Vidila žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu". Eto, to se upravo događa pod ovim našim Marjanom. Ovo je žalostan prikaz pohlepe i bezobrazluka koji podstanare, mlade obitelji, obitelji s djecom, studente baca na koljena. I ne staje. I bit će još gore. Komentari su sve pokazali, ali i njihove konkretne usporedbe koliko je Split postao skuplji od ostatka Hrvatske. Tu-tu-tu, nema nam pomoći.

image

Cesarica

Tom Dubravec/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 08:03