StoryEditorOCM
SplitSVAŠTA NAPRAVILI

Semafor, sušilo za ruke, rampa, vozila... Kad se male ruke slože robotika nije nikakav problem

Piše Split SD
26. studenog 2023. - 11:28

Zajednica tehničke kulture obilježila je Europski tjedan robotike radionicama, u kojima je pedesetak polaznika izrađivalo robote, koristeći se Fischertehnik setom.

Izrađivali su semafor, sušilo za ruke, rampu, vozila te su osmišljavali i gradili razne predmete i vozila. U programu Makecode programirali su rad robota te su ga pokretali, pomoću micro:bita.

image
Tzk

Interakcija s robotima nadopunjuje cjelokupno iskustvo poučavanja i pomaže motivirati mlade ljude bilo koje dobi, ne samo da nauče osnove STEM-a, već i usmjeriti ih na samostalan istraživački, samomotivirani put učenja.

Europski tjedan robotike inicijativa je koja je nastala na Europskom robotičkom forumu 2011. godine. Cilj je ove inicijative približiti javnosti istraživanje i razvoj robotike te izgraditi buduće Robotičko društvo.

image
Tzk

Svake godine otada, organiziraju se različite aktivnosti povezane s robotikom diljem Europe, ističući sve veću važnost robotike u raznim područjima primjene te sve veću važnost vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 17:05