StoryEditorOCM
Splitzbog šutnje iz grada

Šefica splitskog kotara bila je prisiljena povući očajnički potez: ‘Ljudi strahuju za sigurnost obitelji i imovine...‘

Piše Split SD
26. lipnja 2024. - 19:38

Nakon gotovo dva mjeseca bez ikakvog odgovora ili očitovanja Grada Splita, Marina Kovačević, predsjednica Gradskog kotara Šine, uputila je prijavu Državnom inspektoratu.

Traži utvrđivanje nadležnosti za održavanje kanala za oborinsku odvodnju uz Jadransku magistralu (DC8) od raskrižja Stobreč - Podstrana do križanja Ivekovićeve ulice i Magistrale.

image

Marina Kovačević

Saša Burić/Cropix

Na svojoj službenoj stranici navode da je to u skladu s dopisom Ministarstva gospodarstva, Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora, koji su zaprimili Grad Split i GK Šine prije gotovo dva mjeseca.

U dopisu, između ostaloga, stoji da je Grad Split dužan razgovarati s predstavnicima gradskih kotareva i pokušati riješiti problem, a ne ga prebaciti središnjoj državi.

- Očekujemo da daljnji postupak u ovom slučaju preuzme Grad Split, čak i ako se radi o neodržavanju oborinske odvodnje na privatnim česticama - stoji u dopisu.

image

Na Šinama

Facebook/gradski Kotar Šine/

Isto su očekivali i stanovnici kotara Šine. Na sjednici 13. lipnja jednoglasno su donijeli odluku da Državni inspektorat utvrdi nadležnost.

- Ponavljamo da kolnik državne ceste bude potpuno poplavljen svaki put kada pada jača kiša, a stanari okolnih kuća su s punim pravom u velikom strahu za sigurnost svojih obitelji i imovine.

Oborinska odvodnja državne ceste ne smije biti prepuštena na brigu i nebrigu privatnih vlasnika. Netko mora biti nadležan. Sada je red na Državnom inspektoratu da odredi je li to Grad Split, Hrvatske ceste ili netko treći - poručuju sa Šina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 19:40