StoryEditorOCM
Splitaktualna tema

Šef splitskog HDZ-a komentirao situaciju u Hajduku: ‘Grad se mora uključiti u upravljanje. Tražimo odgovore...‘

Piše SPLIT SD
12. rujna 2024. - 15:00

Oko situacije u Hajduku sada se oglasio i Tomislav Šuta, saborski zastupnik i predsjednik splitskog HDZ-a. Kaže da bi Grad Split, kao većinski vlasnik kluba, trebao preuzeti više odgovornosti i u suradnji s udrugom "Naš Hajduk" u određenoj mjeri sudjelovati u upravljanju. 

Nada se da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća kroz točku financijskog izvješća kluba dobiti odgovore na sva pitanja jer je komunikacija trenutno netransparentna, a nepoznanica je puno. Ako na sljedećoj sjednici ne dobiju sve odgovore, HDZ će inicirati tematsku sjednicu kako bi zajedno našli način za aktivnije sudjelovanja Grada u upravljanju klubom, uz očuvanje postojećeg modela.

- Hajduk je Split i Split je Hajduk. Politiku u stranu, o svom bi simbolu Grad Split trebao voditi više računa, a kao većinski vlasnik preuzeti dio odgovornosti i u određenoj mjeri sudjelovati u upravljanju zajedno s udrugom NH. Vjerujem da svi Splićani vole Hajduk i žele mu samo najbolje. Tako bi trebalo biti i s nama, gradskim vijećnicima, neovisno o predznaku.

Nadam se da ćemo na idućoj sjednici Gradskog vijeća kroz točku financijskog izvješća kluba dobiti odgovore na sva pitanja. Puno je nepoznanica, komunikacija je netransparentna, a građani zaslužuju odgovore. Ostanemo li i tad bez odgovora, inicirat ćemo tematsku sjednicu kako bi zajedno iznašli način za aktivnije sudjelovanje Grada u upravljanju klubom uz očuvanje postojećeg narodnog modela - napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 15:01