StoryEditorOCM
Splitstampedo pred klubom

Šef Centrala o krvavom incidentu: ‘U dva dana ih je 5000 došlo u Split, a stradali su nevini... Uvodimo novu zaštitu‘

Piše Mirela Goreta
3. srpnja 2024. - 11:27

- Nažalost, bio je to splet nesretnih okolnosti - govori nam Vedran Duvnjak, voditelj kluba Central, osvrćući se na noćašnji nemio događaj ispred noćnog kluba "Central" u središtu grada gdje su ozlijeđena 24 mlada, strana državljanina nakon pada stakla s izloga robne kuće Prima. Riječ je mahom o Šveđanima i Nijemcima, u dobi od 16 do 20 godina, koji su zadobili ubodne i rezne rane. Dvoje pacijenata zadržano je na bolničkom liječenju, mladić (rođen 2004. godine) na Klinici za kirurgiju, te djevojka (2008.) na Klinici za dječju kirurgiju, a ostali su nakon medicinske obrade otpušteni.

image

Vedran Duvnjak (lijevo)

Paun Paunović/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

- Čak nije bila ni tolika gužva na ulazu u klub, ali se odjednom, oko 23.30 stvorio čep. Svi su nahrupili u isto vrijeme... A što je, zapravo, bilo?! Naknadno sam, raspitujući se, doznao kako je u Split u protekla dva dana organizirano pristiglo 5000 mladih Šveđana, mahom 2006. i 2007. godište. Riječ je o mladosti koja je upravo maturirala, a kako Šveđani ne idu na ekskurzije nego obilježavaju taj čin u životu putovanjem na neku od destinacija, ovaj put izabrali su Split – objašnjava Duvnjak zašto se pred klubom sinoć u jednom trenutku našlo toliko švedske mladosti.

- Naši redari počeli su pojačano kontrolirati osobne iskaznice i provjeravati starosnu dob zbog čega se malo usporio ulazak u klub. Kontrola je bila stroža jer su pokušavali ući i oni ispod 18 godina. Stariji gosti, kad dođu, inače uredno čekaju u redu, a djeca kao djeca. Guraju se... Tako su ti, ne znam kako bi ih više nazvao, švedski adolescenti, koji su pokušavali ući preko reda, počeli gurati prema staklu one koji su uredno čekali. Što je najgore od svega, nastradali su upravo ti strpljivi, jer su ih ovi s vanjske strane naguravali prema staklu – opisuje Duvnjak nesretan događaj koji je, na svu sreću, prošao bez težih posljedica po ozlijeđene.

image
Vojko Bašić/Cropix

Klub Central, doznajemo, nastavlja dalje normalno raditi, ali će vlasnici, u dogovoru s policijom i gradskom vlasti, nastojati uvesti više reda pred svojim ulazom. Tako pred vratima Centrala od 23 sata do 5 sati ujutro planiraju postaviti zaštitne ograde kako bi se ubuduće izbjegle potencijalno opasne situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 11:28